26. velj 2013.

FBI rukavice: Pita od oraha


bilo bi mi jako žao ne učestvovati u ovom krugu kada je "pod istragom" Mimin blog. koji je usput budi rečeno zaista predivan. ma, pravo kraljevstvo. s obzirom na moje trenutno stanje uradila sam samo ovu pitu od oraha ali, bit ću ja bolje pa će biti još isprobavanja.
znači, i ovaj put je riječ o našoj blogerskoj igrici FBI rukavice a koju je pokrenula mamajac. a o blogu koje je pravo malo kraljevstvo divnih recepata, ljudi, vrta, fotografija, .... rekle su mnoge blogerice sve kao npr naša branka u ovom postu.
stvarno ima izuzetnih i zanimljivih recepata, puno želja, kako ja manje kuham u zadnje vrijeme ostali su mi za isprobati kada još malo  prizdravim.
ja sa svojim ziherašima sam izabrala ovaj ziheraški recept.

pita od oraha
kolač - pita je izvrstan i fantastično je prošao kod mojih momaka. ovo je ono što moji cijene i vole, starinski kolač, orasi u njemu i što se meni osobito svidjelo miris limuna. cijela mi je kuća mirisala.
ništa nisam mijenjala u receptu zato ga prenosim:

16. velj 2013.

lemon meringue pie

pita od limuna i meringe


idemo dalje. padam, dižem se ... nešto mi to poznato!?
kada imaš domaćeg limuna onda je ovo pravi izbor!
došao je moj nikola i po njegovoj želji napravila sam ovaj kolač uz njegovu malu pomoć. još uvijek mi je potrebna ali, nije strašno. već sam počela pomalo koristiti u ruku. sve je uredu osim ramena. tu je totalno zablokirana. nadam se da će terapije pomoći. na terapije idem u kninsku bolnicu, i moram im odati priznanje. svi su tako odani svome poslu, ljubazni, susretljivi ali i odgovorni i svako od njih to radi s takvom usredotočenošću da se iznenadite.
svaka čast cijeloj ekipi na fizijatriji kninske bolnice. skidam im kapu.
a moram reći da sam jednako tako dobro prošla i na kirurgiji šibenske bolnice. izuzetni ljudi, vrijedni, susretljivi,...
a ovaj kolač  je tako ukusan, lagan, osvježavajući, malo kiseo naravno, radi limuna, a opet ova meringa i podloga od prhkog tijesta ga čine nekako kompletnim užitkom. 

12. velj 2013.

ajme koliko nas je: poriluk/prasa/praziluk



ne da volim, nego obožavam! i nisam sama



jesam u banani, radim samo jednom rukom ali, bilo mi je teško propustiti ovaj krug igrice ajme koliko nas je jer je milica za ovaj krug odabrala temu poriluk ili kako bismo mi to rekli prasa. ova igrica traje još od kolovoza 2008. a inicirala ju je naša bivša blogerica, moja imenjakinja snježana
znam da poriluk nije baš omiljena namirnica u većini kućanstava ali, kod mene je suprotno. svi ga volimo, čak i djeca ga obožavaju. baš mi je moj nikola javio kako je jučer sebi spremio poriluk s mljevenim mesom.
kada mu počne sezona mi navalimo na njega.