tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post1882090792206720833..comments2024-01-16T13:13:12.775+01:00Comments on vrtaljica: utopljeniciUnknownnoreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-18039437157480405472014-03-04T13:00:28.991+01:002014-03-04T13:00:28.991+01:00Draga Snježo da znaš samo kako sam se rezveselila ...Draga Snježo da znaš samo kako sam se rezveselila kada sam vidjela tko i što su zapravo "utopljenici" :), ovakvo pecivo je obilježilo moju prvu studentsku godinu u Zagrebu, bilo je plosnatije, kao neki oblik morskog raka i zvali su ih "slatki račići", i bili su upravo ovakvi, fino mekano tijesto posuto kristal šećerom. Kada bi se vraćala sa faksa obično sam zastajala kod uličnog prodavača po jedan slatki račić. Zatim su pomalo nestali ulični prodavači peciva i nekako su nestali i slatki račiči a ja bi ih se nekoliko puta godišnje sjetila i pitala kako li su ih pravili da budu tako fini. I evo sada utopljenika ! Zahvalna za recept, izgledaju super, bilježim i pravim ! :)Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-85578000991922893832014-03-01T20:48:40.411+01:002014-03-01T20:48:40.411+01:00U Slunju se ovaj recept zove Krajiški pupak i prav...U Slunju se ovaj recept zove Krajiški pupak i pravi se već 70-ak godina. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01163707878191994100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-9865539594573360092014-02-27T18:47:02.175+01:002014-02-27T18:47:02.175+01:00Here in Poland it was a very popular homemade doug...Here in Poland it was a very popular homemade dough about 25 years ago. I think it was called "jump out of water". The preparation was similar but it was put first into a plastic bag then into water. I guess when it jumps out it is full of bubbles of air and this shows that it's ready to be baked. I used to form small Rolls filled with marmoladę with it. Thank you for bringing me to my childhood :) Greetings from Poland :)gwiezdnahttps://www.blogger.com/profile/17319591894990058633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-29251818406551004462014-02-27T15:12:55.962+01:002014-02-27T15:12:55.962+01:00Jako zanimljivo, prvi puta čujem za ovo sa vodom.Jako zanimljivo, prvi puta čujem za ovo sa vodom.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-45805114462669682072014-02-27T09:56:53.641+01:002014-02-27T09:56:53.641+01:00Odavno želim probati to izrastanje testa u vodi, a...Odavno želim probati to izrastanje testa u vodi, ali još nisam. Čula sam za Kiflice iz vode. Ova peciva baš lepo izgledaju, ovako posuta kristal šećerom...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-62016438002964036782014-02-26T20:05:06.282+01:002014-02-26T20:05:06.282+01:00Divni su! Čula sam za tijesto koje se diže u vodi,...Divni su! Čula sam za tijesto koje se diže u vodi, ali nisam čula za naziv utopljenici, mada ima logike :DWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-17944445901748872452014-02-26T14:24:25.344+01:002014-02-26T14:24:25.344+01:00Baš se nasmejah tvom nazivu peciva. Imam i ja neki...Baš se nasmejah tvom nazivu peciva. Imam i ja neki stari recept za kiflice koji se zove kiflice dizane na vodi, ali ih još nikad nisam pripremila, jednostavno zaboravim na njih. Tvoje pecivo izgleda jako lepo. Prijatno:))Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-63560937562513326252014-02-26T11:04:00.539+01:002014-02-26T11:04:00.539+01:00Odlično! Obozavam stare recepte :)Odlično! Obozavam stare recepte :)Mirela Jhttps://www.blogger.com/profile/06496518887846717530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-29330313987898659942014-02-26T09:57:18.686+01:002014-02-26T09:57:18.686+01:00Fantastično! Nikad nisam čula za tijesto koje nado...Fantastično! Nikad nisam čula za tijesto koje nadolazi u vodi i to mi zvuči jako zanimljivo. Peciva predivno izgledaju, a vjerujem i da su predivnog ukusa. Milica - Na tanjiruhttps://www.blogger.com/profile/11082393529428457616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-80007227942664221992014-02-26T08:35:14.267+01:002014-02-26T08:35:14.267+01:00Snjezo, divne su, nezne i pahuljaste, volim takve ...Snjezo, divne su, nezne i pahuljaste, volim takve receptice i vec sam ih stavila u folder za probu.:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-42947367420710103932014-02-26T08:21:34.592+01:002014-02-26T08:21:34.592+01:00Jako lijepo i zanimljivo. Bas sam se pitala zasto ...Jako lijepo i zanimljivo. Bas sam se pitala zasto utopljenici kad sam vidjela naslov :) I ja volim stare recepte, upravo sto su nastali od tak malo, a tako su ukusni. Gordana - KuhinjskePrice.comhttps://www.blogger.com/profile/18078076407444181722noreply@blogger.com