tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post238423577001083303..comments2024-01-16T13:13:12.775+01:00Comments on vrtaljica: Pašticada iz expres loncaUnknownnoreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-6413437136481761122010-10-19T11:31:04.518+02:002010-10-19T11:31:04.518+02:00Ovaj vikend sam radila pašticadu po Vašem receptu....Ovaj vikend sam radila pašticadu po Vašem receptu. Super je ispalo,ukućani jako zadovoljni. Ja sam gotovo napola skuhala jelo u običnom loncu, a onda sam sve prebacila u express da bude brže. Sve u svemu, super recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-61588310703663032732010-04-11T12:16:37.191+02:002010-04-11T12:16:37.191+02:00A baš me Timna jučer žicala da napravim pašticadu!...A baš me Timna jučer žicala da napravim pašticadu! :) Super izgleda!!! Sad mi sline idu!<br />Ja je radim dvojako. Kad imam vremena i stvarno hoću osjećaj da sam sve napravila po pravilima i za posebne prilike uglavnom, napravim je klasično i to traje pola dana i više, ako uključimo i domaće njoke. Varijantu u express loncu koristim kad je neki manji komadić mesa u pitanju, pa ja to onda zovem falšom pašticadom i rabim štapni mikser i sva pomagala da skratim vrijeme kuhanja. Inače umak kod pašticade klasično pasiram s pasirkom. :)<br />Ali express lonac je u mojoj kući nezaobilazan, čak kad idem na ljetovanje, on ide samnom, gotovo sve sam pokušala i s manje ili više uspjeha skuhala u njemu, priznajem da sad sve manje, ali dok je Timna bila mala, (imam tavu i lonac express, a jedan poklopac), bilo mi je idealno za brzo spremiti papicu a odmah i nama obrok da ne kuham dvaput. Ne bih dodavala masnoća, izdvojila bih količinu za nju, pa miksala, a nama sam onda dodala začina i masnoća.<br />Da ne govorim o kuhanju bakalara, šunkica za Uskrs i sl. Nezaobilazan je. Čak smo se i na okus juhe iz express lonca toliko navikli da mi nije jednako dobra kad je skuham klasično. :))Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-85944548392996323182010-04-08T13:18:29.439+02:002010-04-08T13:18:29.439+02:00i ja od nedavno imam express lonac i preporodila s...i ja od nedavno imam express lonac i preporodila sam se uz njega. genijalan izum! no, nikad mi nije palo na pamet ispeći meso ili napraviti pašticadu u njemu. ma sjajno!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-33466583053167606802010-04-08T09:36:46.984+02:002010-04-08T09:36:46.984+02:00Uf kako ovo fino i sočno izgleda!Uf kako ovo fino i sočno izgleda!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-47296336875764727482010-04-07T15:30:34.876+02:002010-04-07T15:30:34.876+02:00Express lonac je uvijek dobrodošao, hvala za recep...Express lonac je uvijek dobrodošao, hvala za recept, dakle ne mogu se odlučiti šti bi prije isprobala, ali zato uredno zapisujem. Navrati do mene po nagradu. LoredanaVilla-loredanahttps://www.blogger.com/profile/05881973611290756193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-4626409944846123342010-04-07T12:09:15.996+02:002010-04-07T12:09:15.996+02:00Ja imam ekspres lonac ali ga se bojim i ništa ne k...Ja imam ekspres lonac ali ga se bojim i ništa ne kuham u njemu. Kad to počne pištat ja sam sigurna da će eksplodirati i on i cijela kuhinja. :lol:<br />S druge strane pašticadu obožavam i obavezno je kuham za važnije i svečanije ručkove. Tvoja zvuči izvrsno i zapravo ima sve elemente klasične pašticade jedina je razlika dužina kuhanja, a mislim da to nije nikakav grijeh. :)<br />Odlična ideja i recept, a ako se ikad oslobodim straha od tog vražjeg lonca svakako ću i ovo probati. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-42069136940343086872010-04-07T11:00:37.825+02:002010-04-07T11:00:37.825+02:00nemam niti ja express lonac..
ali zato pašticadu...nemam niti ja express lonac.. <br /><br />ali zato pašticadu obožavam. recept je superShangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-43868884674827546472010-04-07T09:29:53.529+02:002010-04-07T09:29:53.529+02:00ja ga nemam, zapravo isto ne znam sto bih kuhala u...ja ga nemam, zapravo isto ne znam sto bih kuhala u njemu osim graha, koji tako rijetko kuham...ali ova pasticada izgleda fenomenalno!!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-19751587640272818102010-04-07T08:47:05.890+02:002010-04-07T08:47:05.890+02:00Često opotrebljavam expres lonac za juhe ili gulaš...Često opotrebljavam expres lonac za juhe ili gulaše moram ti priznati da je zanimljiv način pripreme pašticade u expres loncu koju ja kuham satima ,iako mora biti fina.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-7466054760917301052010-04-06T17:38:04.490+02:002010-04-06T17:38:04.490+02:00Eto, to je nešto što moja mama nikad nije imala, a...Eto, to je nešto što moja mama nikad nije imala, a ni ja. Često sam razmišljala da ga kupim, ali uvijek sam se dvoumila i strahovala, pa na kraju odustala. <br />Premda ga ni u kom slučaju ne smatram grijehom u kuhanju, ali kako kaže Selma, volim kad se čorbica krčka i miriše. <br />Pašticada izgleda odlično.Dajanahttps://www.blogger.com/profile/03185844197103300567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-23899171107960075122010-04-06T15:43:06.217+02:002010-04-06T15:43:06.217+02:00Imam tri ekspres lonca, Tefal, Lagostinu i WMF i s...Imam tri ekspres lonca, Tefal, Lagostinu i WMF i svi su različite zapremine. Puno ih rijeđe koristim nego je ekspres lonce koristila moja mama, koja je baš sve kuhala u "pretisu". Ja uglavnom kuham samo grah ili staru leću, a ostalo volim gledati kako se krčka, mješati, mirisati...<br />Dopada mi se kako izgleda tvoja pašticada lijepo izgleda u presjeku. Sada, stvarno ne znam šta bi rekli Dalmatinci na brzu pašticadu, ali je bitno da ste vi zadovoljni, a kuhanje pod pritiskom omogućava da se mirisi zadrže u hrani, pa joj okus sigurno nije narušen.<br />Tenđera se ja ne sjećam, a čak nisam čula ni taj izraz.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-87110158518067251172010-04-06T14:51:03.336+02:002010-04-06T14:51:03.336+02:00Izgleda fenomenalno! Na žalost ,nemam expres lonac...Izgleda fenomenalno! Na žalost ,nemam expres lonac,ali mi se sviđaju sva pomagala koja skraćuju vreme priprema jela.za zaposlene domaćice ovo je super!stocicu postavi sehttps://www.blogger.com/profile/01096184228227448213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-26250954596611805292010-04-06T14:39:52.948+02:002010-04-06T14:39:52.948+02:00meso, umak - pašticada odlično izgleda !
kuhati j...meso, umak - pašticada odlično izgleda ! <br />kuhati je u express loncu ili ne, zašto bi bilo svetogrđe, ako ste ti i dečki zadovoljni, usput je i praktičnije, ne treba puno razmišljati, ukusno je i dobro i to je najvažnije. Ja nemam express lonac, kao i Nina ne znam točno za što bih ga koristila pa ga do sada nisam kupila, a nismo ga ni ranije imali jer je tu bila baka koja je kuhala, onako po starinski i polako. U svakom slučaju nemam ništa protiv i ovakvog načina pripremanja i tvoja pašticada je odlična !!Brankahttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-41778328006235206932010-04-06T14:15:27.962+02:002010-04-06T14:15:27.962+02:00Naravno, Pretis! Sve mame su to imale. Kako smo mi...Naravno, Pretis! Sve mame su to imale. Kako smo mi blizu Madžarske, tamo smo kupovali sve express lonce, bili su dobri i jeftini, u svim veličinama. Kada sam se udala, imala sam dva: jedan sasvim mali i jedan veći. Ali, ništa ne traje vječno, pa sam sada ostala na nekom koji baš i nije express i treba mi novi, pod hitno. Ali, trebaju mi i pare za njega pod hitno, pa će to sve pričekati. Pašticada je fina i također ju radim u express loncu, ne uvijek, ali često. I mislim da zato nije ništa lošije od one koja se mora lagano kuhati pola dana, zar ne!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-51241440438013508642010-04-06T14:01:34.883+02:002010-04-06T14:01:34.883+02:00mmm..deve essere buonissima!mmm..deve essere buonissima!Federica Simonihttps://www.blogger.com/profile/18131077349653166357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-91277905632819669422010-04-06T13:13:27.137+02:002010-04-06T13:13:27.137+02:00kao što kaže jubistacha sve izgleda vrlo ukusno
št...kao što kaže jubistacha sve izgleda vrlo ukusno<br />što se tiče express lonca nemam ga, razmišljala sam da ga kupim, ali nisam znala što bi u njemu kuhala pa sam odustala i kupila nešto što će mi više koristitiNinahttps://www.blogger.com/profile/16822526379479286434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-2964485735218398842010-04-06T13:01:06.869+02:002010-04-06T13:01:06.869+02:00Pasticada i umak izgledaju jako ukusno. Nakon ovog...Pasticada i umak izgledaju jako ukusno. Nakon ovog tvog posta i ja cu morati nabaviti expres lonac :)jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.com