tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post6282573025259983608..comments2024-01-16T13:13:12.775+01:00Comments on vrtaljica: Červiš s piletinomUnknownnoreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-57426958787946201432014-10-21T09:12:45.543+02:002014-10-21T09:12:45.543+02:00Super recept, jelo izgleda jako fino, volim pileti...Super recept, jelo izgleda jako fino, volim <a href="http://pizzeria-saloon.hr/" rel="nofollow">piletinu</a> na sve načineAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03278687376047097812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-87270750395507922572012-07-03T19:30:37.599+02:002012-07-03T19:30:37.599+02:00Jako ljepo i jednostavno, kao što su kuhali naši s...Jako ljepo i jednostavno, kao što su kuhali naši stari.<br />Pohano meso na sve načine....Kuhar Tomekhttp://moja-kuhinja.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-67643966100161601492012-07-01T14:19:49.277+02:002012-07-01T14:19:49.277+02:00U pravu si, treba cuvati ovakva jela od zaborava. ...U pravu si, treba cuvati ovakva jela od zaborava. <br />A sto se tice casopisa, danas svi samo kopiraju jela, a nekada se to ozbiljno radilo, pa isprobavalo svako jelo. Mozda nisu recepti bas bili ultra precizni ali je bar slika odgovarala jelu. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-40453588404551932972012-06-30T19:22:54.129+02:002012-06-30T19:22:54.129+02:00Kako su nekad ljudi bili domišljati i znali u skro...Kako su nekad ljudi bili domišljati i znali u skromnosti napravit ručak za prste polizat. Divan tije červiš.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-44416735489098193832012-06-29T11:07:47.961+02:002012-06-29T11:07:47.961+02:00Bazar, Nada, Svijet i Praktična žena su bile novin...Bazar, Nada, Svijet i Praktična žena su bile novine koje sam redovno kupovala. Uz to još i Burdu i čini mi se još Novu modu ili sl.<br />Ništa drugo me nikada nije interesiralo. Dosta recepata sam pokupila iz njih. Npr. ona moja Lijena pita je iz Nade, ...<br />Ja volim ova stara jela i mislim da bi bilo grijeh zaboraviti ih.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-65634528273376779452012-06-29T10:21:25.511+02:002012-06-29T10:21:25.511+02:00Evo mene, nadjoh cervis. :)
Ako se secas Bazara i...Evo mene, nadjoh cervis. :)<br /><br />Ako se secas Bazara i onog dela sa receptima koji je bio u sredini, odatle je prica. Jelo je prezentovano u sklopu price o jelima iz Velike Hoce (c kao casa, nesto nece da mi prebaci na nasu latinicu), mesta na Kosovu koje je vekovima opstajalo kao cisto srpsko i u kome su se sacuvala tradicionalna jela. Koga vise zanima o mestu, neka gugla. :)<br /><br />Elem, cervis bi mogao da se prevede kao corba i osnovni recept je veoma jednostavan i bezmesni a mogu se koristiti razna mesa i dodaci da se jelo obogati.<br /><br />Osnovni recept:<br />" Na kasicic masti se izdnista glavica sitno seckanog crnog luka. Kada se luk zacakli, doda se kasika brasna i proprzi na luk dok ne pocne da rumeni. Nalije se litrom vode, posoli i doda glavica istucanog belog luka, pa pusti da prokljuca."<br /><br />Ako se koristi neko meso, ubaci se na ovu kolicinu pola kilograma mesa sa kostima i kuva dok se meso ne skuva. Onda se doda glavica istucanog belog luka i pusti da jelo baci jos jedan kljuc. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-27624537502482094482012-06-26T11:24:56.262+02:002012-06-26T11:24:56.262+02:00Volim kad jela iza sebe imaju priču. Za červiš nik...Volim kad jela iza sebe imaju priču. Za červiš nikad čula i recept doista djeluje zasitno, ali sastojci mi govore da bi se nama, ali svakako meni jako svidio, stoga bilježim! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-57773025716192025132012-06-20T10:09:15.962+02:002012-06-20T10:09:15.962+02:00:) ja sam prvi puta jela červiš kod moje tetke Ver...:) ja sam prvi puta jela červiš kod moje tetke Vere(prave tetke:)) u Zagrebu. Sećam se, i dan danas, kako sam bila oduševljena... Sad više ne jedem meso ali, nekako, je baš červiš jedno od jela kojih se sećam iz tih "mesnih dana".Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-41793590423576350072012-06-19T14:24:44.476+02:002012-06-19T14:24:44.476+02:00Prvi puta čujem za červiš. Izgleda baš fino.Prvi puta čujem za červiš. Izgleda baš fino.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-89798930268909227642012-06-19T14:17:25.281+02:002012-06-19T14:17:25.281+02:00Thank you:)Thank you:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-28852473315292242682012-06-19T13:58:12.309+02:002012-06-19T13:58:12.309+02:00Sounds delicious for this recipe! It's make me...Sounds delicious for this recipe! It's make me hungry :) i can't wait to eat this!Rotisserie Chicken Rubhttp://rotisserie-chicken-rub-recipe.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-34515825590952184012012-06-16T17:27:43.757+02:002012-06-16T17:27:43.757+02:00Draga njezo, ovo je divno jelo, cula sam za cervis...Draga njezo, ovo je divno jelo, cula sam za cervis ali sve sam nekako mislila da se sprema sa rizom, treba sacuvati te dobre, porodicne recepte, da se ne zaborave.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-92059693946957515982012-06-16T10:56:22.126+02:002012-06-16T10:56:22.126+02:00Takav je zivot bio,moja baka je znala da cijlu ned...Takav je zivot bio,moja baka je znala da cijlu nedjelju bude u Derventi ili nekom drugom gradu na pijaci i prodaje puno toga iz domace radinosti,samo da bi se zaradio koji dinar.<br />Lijpa su sjecanja a jos draze mi jelo kada podsjeca na dragu osobu.<br />Cula sam za jelo ali ga nisam pravila jos nije kasno !!<br />a to sto mislis da zaboravljas,varas se,to ti samo razmisljas o putu u Kanadu :)!!mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-32561751460459159822012-06-14T21:48:18.377+02:002012-06-14T21:48:18.377+02:00Ovo je odlično jelo i lepo si ga spremila. Nisam g...Ovo je odlično jelo i lepo si ga spremila. Nisam ga nikada pravila, ali nikad ne reci nikad. Nisam sigurna da su červiš i ajmokac jedno isto mada stvarno liče ovako po sastojcima i načinu pripreme. <br />Imam iz Bazara od pre jedno 20 godina isečke sa receptima i sećam se da je u jednom prilogu prezentovano dosta starih jela pa i červiš. Pogledaću priču koja ide uz to pa javljam.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-51728588657238965382012-06-14T15:26:10.628+02:002012-06-14T15:26:10.628+02:00U Srbiji se održava i Červišijada, manifestacija p...U Srbiji se održava i Červišijada, manifestacija posvećena ovom jelu. Evo našla sam:http://www.vesti.rs/Drustvo/Cervisijada-u-Donjoj-Toponici-2.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-29139475274918710832012-06-14T15:22:31.383+02:002012-06-14T15:22:31.383+02:00Ne znam je li ali, ona je dugo dolazila u Konjic i...Ne znam je li ali, ona je dugo dolazila u Konjic i nije bila sama. A roba im je išla teretnim vagonom. Eh, draga moja, to ti je bilo davno (dok još ne upališe svjetlo:); ti se, biće, nisi ni rodila. Meni je sada skoro 60 godina a to je bilo dok sam ja išla u srednju školu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-58278325589114307052012-06-14T15:19:03.352+02:002012-06-14T15:19:03.352+02:00Zato i volim objaviti ova starinska jela. Našla sa...Zato i volim objaviti ova starinska jela. Našla sam na net-u da se u nekom mjestu u Srbiji održava i Červišijada:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-38052751944557671142012-06-14T14:26:17.311+02:002012-06-14T14:26:17.311+02:00Ja jesam čula i čitala o červišu kao jelu, ali nis...Ja jesam čula i čitala o červišu kao jelu, ali nisam znala da je to, to... ovde kod nas u Srbiji ovo zovu ajmokac po svim sastojcima a volim ga baš zbog mirisa i ukusa belog luka i svoje blage kiselosti zbog sirćeta. Hvala što si me podsetila da to spremim jer kad vidim kako izgleda kod tebe, baš bih njam, njam...Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-45045003918580103162012-06-14T13:50:37.054+02:002012-06-14T13:50:37.054+02:00lijepe uspomene i riječi, ovakvi recepti imaju pos...lijepe uspomene i riječi, ovakvi recepti imaju posebnu važnost!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-82755155626386430212012-06-14T09:12:40.255+02:002012-06-14T09:12:40.255+02:00Negde sam čula za červiš, ali nisam imala ideju o ...Negde sam čula za červiš, ali nisam imala ideju o čemu se tu radi. Vrlo lepo jelo, što je kod mene svako sa piletinom.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-13579757941081435792012-06-14T08:33:15.138+02:002012-06-14T08:33:15.138+02:00Volim ovakve stvari kad izvučete iz ladica ,nikad ...Volim ovakve stvari kad izvučete iz ladica ,nikad nisam ni čula do sada za červiš ali mi izgleda kao da ima puno okusa i za žlicu polizati na kraju.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-24504078147816837342012-06-14T04:23:47.771+02:002012-06-14T04:23:47.771+02:00meni je cervis bio odbojan, ali u zadnje vrijeme m...meni je cervis bio odbojan, ali u zadnje vrijeme mi se svidja.<br />ne mogu da vjerujem da se teti Veri isplatilo dolaziti iz Slavonije (!!!) u Konjic da prodaje na pijaci?!? pa koliki je to put, koliko kosta karta, koliko je robe ona uopce mogla ponijeti/prodati, koji trud (ajde da to stavimo po strani), zar nije mogla prodavati barem u Sa, em veci grad, em malo blize nego Konjic? stvarno mi nije jasno kako joj se isplatilo.Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-69443728345806027762012-06-13T22:47:45.683+02:002012-06-13T22:47:45.683+02:00Kategorija "da se ne zaboravi" je stvarn...Kategorija "da se ne zaboravi" je stvarno za svaku pohvalu. Za naziv ovog jela nisam nikad čula, kao ni za takvu vrstu pripreme, ali je sve skupa jako interesantno, pogotovo kad je popraćeno ovakvom pričom.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-40962251241573813522012-06-13T22:34:37.538+02:002012-06-13T22:34:37.538+02:00Nisam ni čula ni jela ovo jelo. Deluje mi mnogo uk...Nisam ni čula ni jela ovo jelo. Deluje mi mnogo ukusno, baš je interesantno!Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-850965314846464005.post-75322663689457950042012-06-13T21:49:28.907+02:002012-06-13T21:49:28.907+02:00Super izgleda.
Sve s piletinom kod mene prolazi :)...Super izgleda.<br />Sve s piletinom kod mene prolazi :)<br /><br />http://artonmyway95.blogspot.com/Ariahttps://www.blogger.com/profile/11172422668899221750noreply@blogger.com