zbog njenog mirisa moji dečki baš i ne vole cvjetaču/karfiol/kaul...to je jedna od rijetkih biljki koju ne jedu...obično je jedem samo ja i mm ali, on samo malo....
ali, ovoj juhi niko nije odolio.....i ne znam koji mi je put da je već pravim...
inače svi volimo ljuto, a dečki i pretjeruju...mi stari malo i pazimo...curry svi obožavamo...i vjerujem da je mnogima koji prate moj blog i koji znaju kakvi smo mi ziheraši to iznenađenje... npr. pileći rižot ne možemo ni zamisliti bez njega,...
curry ovu juhu učini tako dobrom a naravno i ostali začini i ubiju onaj miris cvjetače....dobijemo jednu savršenu kremastu juhu, čorbicu....
za juhu je potrebno:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka/kapule srednje veličine, isjeckana sitno
- 2 česna bijelog luka
- 1 žličica curry u prahu
- 1 cjetača/karfiol, iskidana na cvjetove
- 1 veći krumpir
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- chili, sol, mljeveni papar
- 1-2 žlice octa
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žličica koncentrata rajčice
- ugrijati ulje u većoj teći, dodati luk i bijeli luk, posoliti i dinstati dok luk ne omekša,
- dodati curry, dinstati minuticu pa onda dodati đumbir...umiješati cvjetaču i krumpir i dodati vode toliko da sve skupa bude pokriveno vodom...kuhati otvoreno na laganoj vatri dok cvjetača ne omekša
- skinuti s vatre i usitniti štapnim mikserom ili blenderom
- vratiti sve na vatru pa dodati još chili, papar, sol, ocat, koncentrat rajčice
- na kraju umiješati mlijeko
- poslužiti s kiselim vrhnjem i dodati još malo chili u prahu i mljevenog papra
* za malu djecu bi vjerojatno trebalo izostaviti ovaj chili
* ukoliko preferirate neki od začina povećajte količinu...
ovaj recept ide u bookmarske!
OdgovoriIzbrišiodlična ideja za hladne zimske dane :)
Volim krem supice, od karfiola je posebno fina a ova je bas lepo zacinjena, moram chefu pokazati recept.:))
OdgovoriIzbrišiJa sam kao i tvoji dečki, slaba sam sa karfiolom ali kada bih ga "upakirala" u ovakvu juhicu sigurno bi tanjur ostao brzo prazan. Odlično mi zvuči, bilježim i probam !
OdgovoriIzbriši