Temperature su Kninu da Bog sačuva. Ujutro je -3°C a popodne 21°C. Pa ko bi nama ugodio. Pogotovo meni. Ipak više mi se sviđaju ove jutrnje temperature, nekako s godinama mi je došlo kako volim da mi je malo hladno nego puno vruće:)
Volim šetati, kada šetam uvijek je uz mene bar mobitel koji ima kameru a ponekada ponesem i foto aparat. Evo nekoliko sličica sa jučerašnje šetnje Kninom:
Kninska riva ( nasip pokraj Krke)
Patkice
Kapija
Pogled s rive na tvrđavu i stare kuće ispod nje
"Piromani" u akciji (palenje suhe trave)
Malo razotkrivanje MM i ja
A sada ono zbog čega smo tu!
Ovo je još jedan recept iz kuharice Chocolate, koju sam dobila od svoje sestre a iz koje sam već nekoliko recepata pravila, kao npr. Blatna pita, Kolač od lješnjaka i badema, Čokoladna truffles torta.
Za ove keksiće je potrbno:
- 1/2 šalice (240 ml) ili 113 g maslaca sobne temperature
- 3/4 šalice šećera u prahu (82 g)
- 1 šalica brašna (125 g) brašna
- 6 žlica kakaa plus za posipanje
- 1/2 čajne žlice cimeta
- 125 g čokolade za kuhanje
- 1/4 šalice (60 ml) slatkog vrhnja (za šlag)
- Napraviti fil tako što u posudu stavite vrhnje i čokoladu iskidanu na komadiće te zagijavati na laganoj vatri dok smjesa ne postane glatka. Skinuti s vatre, ohladiti a dalje je držati u frižideru dok se ne stisne
- Umutiti dobro maslac sa šećerom. U ovu mješavinu prosijati brašno zajedno s kakaom i cimetom te mijesiti dok se ne dobije ujednačeno tijesto
- Razvaljati ga između dva papira za pečenje na debljinu od oko 3 mm te vaditi krugove čašom promjera 6 cm.
- Pećnicu uključiti na 160°C, a pleh u kojem će se peći obložiti pek papirom. složiti izrezane keksiće te ih peći 15 minuta. Ostaviti ih u limu da se hlade oko 2-3 minute pa ih izvaditi na rešetku da se potpuno ohlade.
- Satavljati keksiće u par filujući ih sa punom žlicom fila a srevirati ih posute kakaom.
Prekrasne fotke i famozan recept, obavezno cu isprobati ove keksice, sastojci su mi bas po mjeri :)
OdgovoriIzbrišiBravo za keksice!
OdgovoriIzbrišiBaš ste preslatki, ko i ovi kolačići!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno i fotke i recept.
OdgovoriIzbrišikeksići skroz zavodljivi, divnih sastojaka!
OdgovoriIzbrišipozdrav vama dvoma i krasne su slike iz šetnje. I kod nas u Karlovcu ovakvo ludo vrijeme :)
Odličan recept i ceo post !!
OdgovoriIzbrišiKrasne fotke!!!
OdgovoriIzbriši..ma ni recept nije los,...ali su fotke 'prevagnule'!
Super keksići, aromatični po sastojcima...a i vi mi odlično izgledate. Slikice Knina su mi odlične, tamo nikad nisam bila, pa je baš super da si ih stavila...
OdgovoriIzbrišiPrelepi keksići! Pozdrav veliki oboma, dobro je sve kad ste zajedno :)
OdgovoriIzbrišiEto, ti kao curica! Baš lijepa slikica. A keksi nisu za odbaciti, volim takve kolače, jedino ne volim što mazanje i ljepljenje beskrajno traje, a sve se pojede prije nego sljepim zadnji par!
OdgovoriIzbrišiDa znaš da sam se tebe sjetila neki dan kad sam gledala prognozu.. gledam Knin ujutro -6 , popodne 18 ... bože mili pa tko normalan to može preživjeti..
OdgovoriIzbrišiAli uz ovakve kolačiće ja bi preživila sve minuse i pluseve.. Predobro.. Čokalada sa čokoladom. Što ćeš više od života..
Divni su keksici, recept cu zabiljeziti, obavezno moram isprobati... :) Kompliment za lijepe fotkice :D
OdgovoriIzbrišiSlike su prekrasne i hvala ti što si ih podijelila sa nama. Naravno, posebno mi je draga ova gdje ste vas dvoje, jako lijepo !
OdgovoriIzbrišiA keksići, mmmmm, čokolada i to u senviču od čokolade, izvrsni !