Ime nose po jednoj divnoj gospođi iz Konjica.
Zanimljive su što u njih ne idu jaja, pa mislim da može biti i vege recept (za one koji jedu i mlijeko i mliječne proizvode).
- 1 kg brašna
- 2 vrećice kvasca
- 2 žlice šećera
- 1 mala žličica (za crnu kavu) soli
- 4 fildžana (male šalice za crnu kavu) ulja
- 1/2 l mlijeka
Od ovih sastojaka se zamijesi tijesto i ostavi stajati dok ne udvostruči volumen. Zatim se tijesto premijesi i podijeli na osam dijelova. Svaki se dio razvalja u poveći krug, podijeli na 8 dijelova, puni marmeladom i savija prema užem kraju povlačeći malo k sebi. Ovaj način zavijanja kiflica sam vidjela na Coolinariki i zadovoljna sam jer marmelada nije curila van.
volim kiflice svih vrsta, ovakve su miisto jako fine
OdgovoriIzbrišija sam zavijati kiflice naučila još kao mala, baka je klipiće radila skoro svaki dan, pa sam joj pomagala tako da mi je to umijeće ostalo još od onda
Kiflice izgledaju rumeno i mekano, pretpostavljam da je i okus super (ako izostavimo mermeldu i nutellu ;))
OdgovoriIzbrišiZanimljiv način pečenja, nisam to nikad probala, ali svakako namjeravam:)
OdgovoriIzbrišipredivne su!
OdgovoriIzbrišiBaš krasno izgledaju, a i meni je zanimljiv ovaj način pečenja. :)
OdgovoriIzbrišivery nice and inviting!
OdgovoriIzbrišiJa sam ih upravo ispekla, predivne su. Ukus im je fenomenalan
OdgovoriIzbriši@Anonimno: Hvala, hvala na povjerenju.
OdgovoriIzbrišiA što ako ih ne pečem na margarinu? E baš idem prebat jer nemam margarina, pa ću na ulju. Javim kako je prošlo.
OdgovoriIzbriši