Igrica Ajme koliko nas je je gotovo pri kraju a temu je zadala Gaga.
Naravno bundevu iliti kako se kod nas kaže tikvu vrlo često koristim ali samo u slanim jelima. Nekako smo tako naučili i vrlo je teško to promijeniti.
Prema receptu moje sestre koja već 14 godina živi u Kanadi napravila sam i ovaj rižot od tikve.
Jako ukusno, jednostavno jelo kao uostalom i svi rižoti.
Pravila sam ga ovako:
- 2 šalice tikve izrezane u kockice
- 1 mala glavica kapule
- 2 - 3 češnja češnjaka
- 1 šalica riže
- vruća voda ili povrtni temeljac
- sol, dosta mljevenog papra
- 1 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje i maslac
- parmezan pri služenju
Posuti sitno sjeckanim peršunom i ribanim parmezanom.
I kao što to mi često radimo i ovoga puta sam napravila Uzljevak od tikve s tim što sam dodala i malo kukuruznog brašna pa je bio lijepo žut i reš.
Jedva sam ga uspjela slikati od mojih Pera - ždera, ali doslovce!
Evo i količina za dvije tepsije od električnog špahera (30 cm x 33 cm):
- 6 šalica sitno sječene tikve (najsitnije kockice) koju treba posoliti s
- 1 čajnom žlicom soli i ostaviti stajati
- 3 žlice svježeg sira (sir od kojeg se prave pite)
- 1 kiselo vrhnje
- 2 kom jaja
- mljevenog papra
- 4 šalice brašna
- 1.5 šalica kukuruznog brašna
- 2 šalice mlijeka
- 2 šalice vode
Pošto mi volimo krckavo onda je domah isječem i vadim iz tepsije i tako se odmah i pojede!
Ja sam konzervativna, radije uzljevak, nego rizoto od tikve:)
OdgovoriIzbrišiI ja sam, a tek moj muž i djeca!
OdgovoriIzbrišimeni se svidja oboje, odlicno!
OdgovoriIzbrišiJa sam isprobala nešto slično, kombinacija pirinča i bundeve, ali slatka varijanta. Moraću i ovako.
OdgovoriIzbrišiI meni se oboje sviđa. Rižot fenomenalno izgleda, posebno žute kockice bundeve.
OdgovoriIzbrišiUzljevak nisam nikad jela, ali sudeći po sastojcima bi mi se svidio. :)
rižoto klasičan ali zato predivan :) boje su mi fenomenalne i baš mami da ga se proba... uzljevak nisam nikad jela, ali mi se sviđa recept :)
OdgovoriIzbrišiTaj rižot bi bio moj izbor.
OdgovoriIzbriši