22. ožu 2010.

Brownies ili moja katastrofa pojedena do posljednje mrvice


Ovo je primjer kako od jednog izvrsnog kolača napraviti katastrofu.
Ovaj recept za Brownies je toliko dobar, ukus mu je prava bomba, ali po izgledu je meni ispao katastrofa.
Sve mi se nešto smutilo, zaboravljala sam staviti neke stvari, neke nisam ni imala i tako je ispalo ovo što vidite na slikama.
Najgore ga je bilo izvaditi iz tepsije... jednom rječju katastrofa koja je pojedena do posljednje mrvice.
Recept je, naravno, iz Kanade od moje sestre.
Jednostavno to nije bio moj dan.
A evo i recepta:

Dvostruko čokoladni brownies

Potrebno je:
Fil:
  • 300 g karamela ( ja sam koristila neke obične karamele iz Konzuma K+ okusa vanilije)
  • 1,2 dcl kondenziranog mlijeka (Eh, odakle to meni? Pa sam stavila slatko vrhnje)
Brownies:
  • 200 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 1 vanilija
  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • 60 g kakaa
  • 1/4 žličice soli
  • 360 g čokolade
  • 150 g oraha (trebalo je pecans ali ja sam koristila naš dobri stari orah:)))
  • 1 žlica ulja
A postupak ide ovim redom:
  1. U manju teću staviti karamele i slatko vrhnje te na to zagrijavati na nižoj temperaturi dok se karamele ne rastope i dobijete nešto kao dulce de leche. Naravno stalno miješati da ne zagori.
  2. U drugoj posudi rastopiti maslac opet nanižoj temperaturi. Skinuti s vatre pa dodati šećer, vaniliju i jaja. Dobro to umutiti. Umiješati brašno, kakao i sol pa opet izmiješati. Umiješati u to oko 3/4 ukupne količine na sitno isjeckane čokolade i oko 100 g isjeckanih oraha. Sve prebaciti u pripremljenu tepsiju (23x33cm) i lagano poravnati.
  3. Lagano preko pripremljene mase za brownies preliti onaj fil od karamela vodeći računa da ne prođe do dna tepsije nego da ostane na vrhu (trebao bi pokriti cijelu površinu);;;; Ovdje sam ja pogriješila - pametnica - zaboravila sam ovaj fil od karamela i sjetila ga se kada je kolač bio u pećnici oko 5-10 minuta
  4. Peći ga oko 35 - 40 minuta na 180°C
  5. Rastopiti ostatak čokolade sa 1 žlicom ulja na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Preliti preko vrućeg kolača te posuti ostatak oraha preko čokolade i lagano ih rukom utisnuti u kolač.
  6. Ohladiti i služiti
  7. Nije ga potrebno držati u frižideru a ako i stoji u frižideru potrebno ga je izvaditi bar 20 minuta prije služenja!

24 komentara:

  1. Meni se dopada ova "katastrofa" na slikama, rado bih maznula jedno parce. Btw,znam kako je kada ti nije dan, pa ti nista ne ide od ruke...imala sam ih jedno vreme precesto. :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Katastrofa ili ne, izgledaju predobro, bombastično.

    OdgovoriIzbriši
  3. I meni izgledaju super, mmm..čokolada, karamele..I recept zvuči o.k...

    OdgovoriIzbriši
  4. Djeluju skroz primamljivo, kakvi bi bili da "nisu uspjeli" (to se sada mislim ja). Nego, meni noćas neki cookies nisu uspjeli, eno ih u smeću! Mislim da je nešto u vazduhu :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Sadržaj recepta mi djeluje zamamno. Sviđa mi se ovo, karamele, slatko vrhnje... obavezno ću napravit. Ovu "katastrofu" bi svatko smazao u trenu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni ovi tvoji brownies izgledaju toliko savršeno i ukusno da im ne vidim manu.
    Joj Snježo moja, da ti znaš koliko se meni sad jede slatko, a u hotelskoj sobi sam bez mrvice čokolade. Za sve su krive ove tvoje provokativne fotke. :D :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni se također ne čini da su izgledom loši ili neuspjeli. Zapravo su brownis oni teški kolače zbijene strukture i nikada ne mogu izgledati lako i prozračno snježo, ja mislimda su ti kolači uspjeli, a da su bili preukusni u to uopšte ne sumnjam.
    Što se tiče kondenzovanog mlijeka, nekada sam ga viđala još prije rata. Proizvodio ga je nestle, ali ga nikad više nisam vidjela, čak ni u Zagrebu. Mislim da ga se najlakše može napraviti od mlijeka u prahu, a vjerovatno recept možeš naći na internetu.

    OdgovoriIzbriši
  8. meni isto izgledaju odlicno, u biti oni ne mogu niti izgledati ne znam bas kako lijepo :) ali to uopce nije bitno cim su se pojeli do zadnje mrvice :)

    OdgovoriIzbriši
  9. pa meni izgledaju odlično.. ali baš onako da poželim odmah strpati jedan griz u usta :)

    OdgovoriIzbriši
  10. nije vazno sto ne izgledaju bas najbolje, meni se barem vide da su socno i sigurna sam da su ukusne :D obozavam brownies! Ja sam ih zadnje napravila sa okara (mljevena soja) i ispale su mi super i socne, samo sto sam tako smanjila kalorije :D posto vodim racuna o tome.

    OdgovoriIzbriši
  11. Vazan je ukus, a sastojci to obecavaju!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne znam zašto misliš da ne izgledaju dobro? Upravo tako i moraju izgledati. Moraju biti meki, sočni i baš takvi.Najvažnije ih je ne prepeći, čačkalica mora biti malo mokra.

    OdgovoriIzbriši
  13. Kakva katastrofa? Pa fenomenalno izgledaju! Ja bih barem jednog ovog časa:))

    OdgovoriIzbriši
  14. nakon ove tvoje "katastrofe" ja sam ošto ogladnila...sa guštom se bilježim u tvoje sljedbenike!

    OdgovoriIzbriši
  15. ovo nikako ne može biti katastrofa čim je pojedena do posljednje mrvice :) , a i ne čudi da je pojedena jer kolač je odličan, sastojci i izrada su super. To što narezan ne izgleda "kao na slici" najmanje je važno, on izgleda onako kako i treba ovakav kolač izgledati i zbilja je odličan i mami na još !

    OdgovoriIzbriši
  16. a što im fali, molt ću te lijepo? pa meni izgedaju skroz dobro. a da su ukusni, to vjerujem!

    OdgovoriIzbriši
  17. Μy гelаtiѵes alωaуs say that I am κilling mу time here at web, exсеρt I
    know I аm getting κnow-how аll thе time by rеaԁing
    thеs goοd posts.

    Alsο νisit my blοg post; www.fx-mentors.com

    OdgovoriIzbriši
  18. Thank you alѕο foг tаking enough time to leave an asѕessmеnt, it rеally
    helрs other pеople to make their e-cіg gеtting decision'! Glad to determine you identified a product that worked for you!

    My site: foro.elhacker.net

    OdgovoriIzbriši
  19. Ηello theгe! This post coulԁn't be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

    Also visit my web blog :: http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    OdgovoriIzbriši
  20. This ρaragraph is actually а fastidious оne it helps new net visitors, who аrе wiѕhing fоr blogging.



    mу web-ѕite; visit the next web page

    OdgovoriIzbriši
  21. Howdy would you mind stаting which blog platfоrm уou're using? I'm going to stаrt my own blog soοn but I'm having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S Αpоlogies for bеing off-toрic but Ι had to ask!


    Also visit my blog post ... The Fundamentals Of Prudent Products And Solutions In V2 Cigs

    OdgovoriIzbriši
  22. Third, distributors are so confident in
    its skills that they supply money back guarantees for persons who try it out.


    my webpage Flex Belt review

    OdgovoriIzbriši