9. lis 2010.
Trganje i sve što uz to ide
Prošlo je, bar onaj dio u kojem i ja učestvujem.
I dalje još ima dosta posla ali to je posao za domaćina, on svojim umijećem dobije prekrasan "oklajski debit", kažu izvrsno vino. Ja nisam kompetetna ocijenjivati jer o vinima ništa ne znam, čak uopće ne pijem ništa alkoholno:))
Bilo je prekrsno, vrijeme nas je poslužilo i čini mi se da su svi taj dan u Oklaju brali, bar se to moglo ocijeniti po prometu i registracijama auta pri povratku kući u Knin.
Prvo smo brali u starom vinogradu zvanom Vinogradina, čas posla smo ga pobrali:)
A, onda je na red došao i novi tzv. Čajkuša, prekrasan novi vinograd sa debitom i maraštinom i pokoji zalutali trs (panj) lasina.
Hrvoj i njegov kum Miro su bili zaduženi za prijevoz do konobe i
za muljaču, odnosno mljevenje grožđa, tj odvajanje peteljki od boba:)
U konobi je bio Mihovil (imao je i malu pomagačicu), ali posao je olakšan prilično automatizacijom, direktno sve ide u Inox bačve, samo treba malo kontrolirati!
Dečkima treba malo goriva:))
Nakon završenog posla klopa: juha, janjetina lešo, pečeni odojak i puuuuuno raznih vrsta salata!
Sjećate li se Dine? E ovo je njen potomak: Duško. I on je omrsio brke:))
A za kraj je bila fina torta od naranče i čokolade jer smo imali i dva rođendana. Recept drugom prilikom!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Aaa, čini mi se da je ovo bio super izlet. Malo tjelovježbe i puno dobre klope, jedva čekam recept...
OdgovoriIzbrišiE baš ste uživali! : Sličice su super, i ona fina tortica takođe :)
OdgovoriIzbrišiBerba grožđa, predivni običaji, klopa mrak, a Duško mi se osobito sviđa.
OdgovoriIzbrišiSuper , evo priče sa trganja i baš mi je drago da vam je bilo dobro. Od vremena, obavljenog posla, druženja, proslave rođendana . Super su slike i čekamo recept za ovu krasnu tortu :)
OdgovoriIzbrišiBerbu grožđa ne mogu smisliti, pa ni slike nisam mogla baš onako pravo gledati. Nabrala sam se grožđa u životu i nemam želju ikada to ponovno raditi. Moj deda je uvijek nadgledao da ne padne ni jedna boba na tlo, te da li je ostavljeno grožđe koje kasnije dozrijeva, te........Brrr, veliki trud, još veći trošak, a vino možeš prodati po jedva 12kn litru. Pa ti vidi.
OdgovoriIzbrišiGrožđe je krasno. Za oko mi je ljepše bijelo iako mi je za pojesti draže crno. Nisam nikada brala grožđe, a čak sam mislila da je loza viša.
OdgovoriIzbrišiTortica izgleda vrlo lijepo i radujem se receptu, onda kada stigneš objaviti.
Pas ima neki gard, tako je ponosan i lijep.
Drago mi je da ti je bilo lijepo!
OdgovoriIzbrišiJa sam za razliku od tebe pak vinopija, s naglaskom na crna vina, a i sve one nabrojene delicije, ne bih odbila! :))
A sad odoh pogledati onu čokoladnu torticu gore! ;))