8. velj 2012.

Kod Jelene, u gostima



Da sam imala kćer zvala bi se Jelena:)
Imala sam jednu tetku koja se tako zvala iako smo je svi od milja zvali Jela, Jelača... Volila sam je beskrajno, do neba.
Morala sam ovo napisati iako je tema sasvim druga.

Znači i ovoga puta u okviru FBI rukavica, igrice food blogera koju je pokrenula mamajac, istražujemo jedan blog. Ova dva mjeseca "pod istragom" je Jelenin blog: foodfortought.

Evo nekoliko mojih riječi o svemu. Jelena je vrijedna mlada žena iz Zemuna! A njena kuhinja obiluje divnim i zanimljivim receptima. U svojim postovima otkriva nam stare i zaboravljene recepte što me posebno raduje. A recepti koje postavi su popraćeni slikama postupka, pedantno i sistematično napisani da bi i "majmun" po njima mogao pripremiti jelo.
Kao i uvijek kod istraživanja bloga, odaberem ja "bukadar" recepata ali, ne stignem sve obraditi. Uostalom ima vremena! Što reći nego želja velika a prilika mala!
Ovoga puta sam odabrala tri jela koja sam do sada pripremala.

Mišin riječki krumpir prste da poližeš

I moram priznati polizali smo i pekač i prste.
A ja volim ovakva jela, sastaviš sve, staviš u pećnicu, zaboraviš na njega izvjesno vrijeme a za to vrijeme se mogu posvetiti nečemu drugo. Kako kada, nekada čistiti, brisati kuću, čakulati s nekim ili blejiti u plafon. I to mi nekada treba!



Esterhazi torta

Ovo je još jedna predivna torta, spremana još u listopadu za moju princezu Zaru i njen peti rođendan. Stigla je ona do Dbk bez ikakvih problema i zadovoljila sve nas a kako i ne bi!?
A znate mene i ukrašavanje?
Čak sam i to uspjela sljedeći Jelenina uputstva.


Čorba od ječma i mesnih okruglica

E, pa sad! Ovdje sam ga malo polupala lončiće. Ali, nema veze! Jeste ovo odrađeno u okviru FBI rukavica dok smo istraživali Mirjanin blog. Ako mi je promaklo na Mirjaninom blogu nije na Jeleninom. I nadam se da mi one neće zamjeriti. Iskreno, mogla sam ovo ne objaviti a jednostavno sam željela objaviti ovu prekrasnu čorbu koja mi izvrsno ide u ove zimske dane. Cjeloviti obrok, lagan i ukusan!

Eto, od mene za sada toliko. S velikim zadovoljstvom vam preporučam zavirite na njen blog i ne brinite za krajnji ishod. Samo slijedite njene upute i bit ćete jako zadovoljni krajnjim rezultatom. Uostalom kao i mi svi!

Broj komentara: 13:

  1. Lijepo si sročila ovaj zadnji odlomak i slažem se - sve je detaljno napisano i postoji slikovni prikaz svakog koraka tako da svima vrlo jednostavno kuhati po Jeleninim receptima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasne stvarčice, i ja sam veliki ljubitelj Jeleninog bloga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod Jelene uvijek svega biše, a kod tebe još i više:)) Sjetih se ovoga od nekuda, valjda neka bajka ili slično. U svakom slučaju, odličan izbor, sve do zadnjeg zalogaja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan izbor, posebno mi se sviđa krumpir!

    OdgovoriIzbriši
  5. E Snježo, mislim da sam negde napisala da mi se mama zove najlepšim imenom tvojim, Snežana. Sećam se kad si Esterhazicu nosila u Dubrovnik i baš sam strahovala kako je to prošlo. Jeste, baš si u pravu, i majmunče bi moglo praviti po mojim receptima, a valjda ja pišem za neke mlade naraštaje koje sad ne interesuje kuvanje, pa će jednoga dana moći da rade po slici i reči, a možda se i mojsuprug, koji ima dve leve ruke u kuhinji dohvati recepata jednoga dana, ali sumnjam. Hvala ti na isprobavanju, a moj favorit je svakako Mišin krompir zbog takve lakoće spremanja koju čak i nadmašuje ukus. Ja sam pre dodavala pola vode pola vina, a sad samo vino i da znaš da je tako super.

    OdgovoriIzbriši
  6. snježo, dobar izbor ;) riječki krumpiri i meni su bili u užem krugu, nisam ih pravila sada ali hoću uskoro, sigurno.
    potpisujem zadnje rečenice :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Moraću i ja da napravim ovu Esterhazi tortu po Jeleninom receptu. Već odavno je merkam.

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Snjezo, divan post i izbor recepata, kao uostalom i sve sto dolazi sa Jeleninog bloga, mogli bismo jos malo produziti ovaj krug, hihihi... saljem ti veliki pozdrav iz zavejanog Le!:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasan odabir. Kad smo već o imenima meni se i sestra i najbolja frendica zovu Jelena. Uvijek mi je to ime simboliziralo neku jako dragu i staloženu osobu. Nisam pgriješila sve ajelene koje znam su takve.

    OdgovoriIzbriši
  10. svaka čast, bravo, posebice za ovu tortu koja izgleda savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  11. Sve je tako fino ali ovaj Mišin krompir me tako mami...

    OdgovoriIzbriši
  12. Posebno me odusevila Esterhazi torta! I meni je velika zelja, ali odustala sam jer nisam imala dovoljno svecanu priliku (ipak mi ona niej za svaki dan)...

    OdgovoriIzbriši
  13. Odličan izbor i super si sve pripremila, ali ja sam posebno oduševljena tortom. Baš si je super napravila i ukrasila, i još je stigla do Dbk-a. Odlično Snježo !

    OdgovoriIzbriši