23. srp 2009.

Ružice od blitve ili špinata


Po uzoru na Sirnicu na Josipin način napravila sam ove "Ružice od blitve".
Nadjev je isti kao za Zeljanicu. Osim sastojaka potrebnih za taj nadjev još je potrebno jedno pakiranje tijesta za savijaču.

I još, vrlo važno, može se odmah sjeći i nije je potrebno zamrzavati. (Kakva li bi bila zamrznuta blitva?)
Prvu koru tijesta je potrebno malo nauljiti pa na nju staviti drugu koru koju namažemo nadjevom. I tako dok ne potrošimo sve kore.


Posljednju koru samo malo nauljimo i s pomoću najlona ili krpe zarolamo.

Dobijenu roladu izrežemo na ružice veličine 2 - 3 cm.

Položimo ih u lim na pek papir, po želji premažemo jajem i pospemo sjemenkama te pečemo na 200°C oko pola sata, dok ne porumene.


Ja sam od jednog pakiranja tijesta napravila dvije rolade jer sam imala neki domaći "mladi sir" koji je tvrđi pa bi jedna rolada bila deblja.







2 komentara:

  1. Hi Snjeza,

    Especially delicious.
    Strudel with cheese and Spinat.Perfekt.

    Greeting Jacob

    OdgovoriIzbriši