Sirnica je ispala izvrsna, lako je napraviti čak i meni u ovakvim uvjetima, i od sada ću uvijek imati u zamrzivaču pripremljenu bar jednu ovakvu sirnicu.
Postupak je jednostavan. Potrebno je:
Postupak je jednostavan. Potrebno je:
- 1/2 kg kora za savijače
- 1/2 kg svježeg sira
- 2 dcl masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
- 3 kom. jaja
- 1 kavena žličica p.p.
- malo ulja, žličica soli
Za nadjev umutiti jaja sa solju, dodati sir, mileram ili vrhnje, p.p. pa 2 žlice ulja i sve to sjediniti.
Uzeti kore pa prvu koru malo nauljiti, staviti preko nje drugu koru i nadjevati je pripremljnim nadjevom. Nastaviti tako s ostalim korama nadjevajući ih dok se ne potroše. Sve zajedno zarolati u jednu roladu.
Roladu zamotati u foliju i ostaviti u zamrzivač.Kada zatreba izvaditi roladu iz zamrzivača, ostaviti oko 15 min pa izrezati na kom dužine oko 2 cm.
Poređati u pleh na pek papir, premazati 1 jajem umućenim s malo ulja te posuti sjemenkama po želji (sezam i lan).
Peći na 200°C oko 30 minuta.
Izvrsna večerica ili zalogajčići uz jogurt ili (tko voli!!!) pivu!
Pozdrav Snjeza,
OdgovoriIzbrišiHvala za slike i hvala vam za Rezept.Excellent.
Pozdrav Jakove
predivna ti je!!! obozavam sirnice i ova mi se jako svidja!
OdgovoriIzbrišiSuper mi je ovo jer je jako jednostavno, a super izgleda. Sigurno je i jako ukusno.:)
OdgovoriIzbrišiOdlicno za iznenadne goste! Cini mi se da je vrlo ukusno njam, njam...
OdgovoriIzbrišima predivno izgleda
OdgovoriIzbrišiSuper ideja,imati u zamrzivacu za brzinsku veceru ili dorucak!
OdgovoriIzbrišiObožavam takve slane stvarčice:)
OdgovoriIzbrišiBome tvoja prijateljica Josipa ima jako dobre ideje...hvala što si to pdijelila s nama
OdgovoriIzbrišiInteresting! Very tasty and very well done!
OdgovoriIzbrišiPozdrav :-)
Very beautiful and delicious recipes! :)
OdgovoriIzbrišiProbala sam napraviti pitu. Sve je išlo ok, do dijela kada sam je izvadila iz zamrzivača i probala rezati, a pita je počela pucati (raspadala se). Zato sam je ispekla u jednom komadu, svi su bili oduševljeni. Probat ću još jednom napraviti ružice, jako mi se sviđa izgled.
OdgovoriIzbrišiPozdrav iz Zagreba.
PS Recepti su super, jednostavni, jestivi, zanimljivi, a uz njih ide i priča. Često navratim!
@anonimus: Moj savjet je sačekati malo neka se počne odmrzavati, oko pola sata i malo više pa tek onda rezati. U zadnje vrijeme radim isto ovo ali sa samo 4 kore pa tako dobijem od jednog pakiranja 3 ralata od kojih napravim ove ružice ali samo manje!
OdgovoriIzbrišiHvala što navratiš na moj blog, izuzetno mi je zadovoljstvo!