30. srp 2011.

Torta s tri vrste čokolade


Evo već treći dan moj Nikola i ja guštamo u ovoj prekrasnoj torti.
I ovo je slastica za vruće ljetne dane bar što se tiče uključivanja pećnice.
Za one koji preferiraju čokoladu, kolače bez brašna, jaja i bez pečenja. Savršena, jednostavna i vrlo ukusna! I što je jednako važno jednostavna je i za pripremiti. Ima i jednu manu: isprlja se puno suđa:)


Recept kaže da je s tri vrste čokolade a to znači: čokolada za kuhanje, mliječna i bijela čokolada (ako se to zove čokoladom:). Naravno u mene je to bilo malo drugačije jer sam imala tamnu čokoladu s 81 % kakaa, običnu čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu.
Original recept je ovdje sa fantastičnog Gastrodivinog bloga.


Za ovu tortu je ja sam koristila:
  • 250 g McVitie's keksića ili nekih drugih s maslacem
  • 150 g maslaca
  • 125 g čokolade s 81 % kakaa
  • 200 g obične čokolade za kuhanje (u mom slučaju Dorina-Kraš)
  • 200 g bijele čokolade (iz Lidla, bome ne znam kako joj je ime:)
  • 500 g mascarpone sira i
  • 5 dcl vrhnja za šlag
Postupak:
  1. Keksiće izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem
  2. Kalup za tortu promjera 23 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ja sam se poslužila čašom čijim sam dnom preko komadića papira za pečenje utiskivala pripremljeni keks. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi fil.
  3. U tri posude (zdjele) iskidati svaku čokoladu ponaosob i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag te ih staviti na paru da se tope vodeći računa da ne dodiruju vodu. Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
  4. U jednoj zdjeli umutiti preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) a posebno umutiti i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
  5. Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
  6. Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svijetliju i na kraju bijelu kremu i ukarasiti po želji ako vam se da!

Iskreno, ova torta je ukras za sebe! Ja sam na nju stavila ušećerene ljubičice koje sam pripremala po ovom receptu.

Broj komentara: 14:

  1. kremasta fantatazija rekla bih!!
    500 gr čokolade!!!! to je prava bomba!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. U tebe prava čokoladna čarolija! Ko bi ovome mogao odolit? Divno zvuči i izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Radim sličnu tortu http://cake-cookie-pie.blogspot.com/2011/06/cokoladna-duga.html
    Kod moje verzije mi se više sviđa podloga - tanki čokoladni biskvit koji odlično nadopunjuje kremu, a kod ove tvoje verzije mi se čini da je krema još bolja. Stoga sljedeći put radim kremu po ovom receptu.

    Ušećerene ljubičice mi se jako sviđaju. Spremila sam recep i obavezno ću ih napraviti.

    Torta mi se sviđa, jedino što moram kritizirati je da ju jedete tri dana. Kod mene plane u tri sata :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Pojest ću sve...kolačiće...i postat ću još deblja zbog ovih delicija.Njami!

    OdgovoriIzbriši
  5. Savrsena je, a presek u tri boje cokolade taaaako mami da se proba!;)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, kako je dobraaa, prepuna čokolade, ko to ne voli!?

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa d ako ne voli.Ja se istopim kad vidim ovako nesto:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uhhhh, ultimativno zadovoljstvo! Ravno odličnom seksu! A ti i mužić sami? ;) Već treći dan? Hehhhh! Očito je da guštate! :))))

    OdgovoriIzbriši
  9. Carobno!
    Ovo je za "dvosmisleni" podsticaj.. da uzburka sve emocije i podigne na visi nivo sve zivotne tonuse :)



    p.s. U Beogradu najukusnije cokoladne torte prave u cafe-poslasticarnici "Mama's Biscuit House" :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Torta izgleda ubilacki, cak i za ozbiljne cokoholike. Plus vise je sto se ne mora peci!

    OdgovoriIzbriši
  11. dakle, ovo je torta kako bi se reklo po mom ukusu, čokolada sa čokoladom na čokoladi. što će čovjek više od života???

    uf što bi dala za jednu kriškicu :)

    OdgovoriIzbriši