Jednom prilikom mi je jedna moja prija na moje pitanje kako se slaže sa svekrvom rekla:
- Mi ti se odlično slažemo. A razgovaramo samo o izlozima, modi, receptima, ..
Prokušan recept! Razgovarajmo o stvarima koje nas približavaju a ne udaljavaju.
I nije da ja ništa ne gledam na TV. Eto, ponekada pogledam nešto na 24kitchen. Kada mm ništa ne interesira (mislim sport, politika, ...) on odmah prebaci na ovaj program:)
Meni se sviđa ovaj program. Kuhari su zgodni, pedantni, uredni,...
Neke mi stvari leže a neke ne. Uopće ne gledam azijsku kuhinju, ne zanima me...
Ne gledam ni onu šeficu Angelike, njena kuhinja je prava umjetnost a kada vidim njen tanjur ne bih znala s koje bih ga strane počela jesti... Prekrasno ona priča o jelu, namirnicama, ali nije to primjenljivo u mojoj kuhinji:)
Obožavam Rudolfa!!! Jeste li primjetili kako je uredan, pedantan, kako sve što uzme, iskoristi i vraća na isto mjesto na kojem je bilo? Kako svako malo čisti svoju radnu površinu?
Ali, kako on priča dok kuha ubacuje tu štogoda, koja poređenja,...
I, brate, što jest jest čovjek dobro kuha, dijeli s nama sve tajne i ... nije debeljko kao recimo oni u Cake Boss!!!
Eh, ovo je recept iz njegove emisije Laki recepti ali, nije on kuhao nego njegov gost!
Jelo je pravo ono "Slow Cooking" ali ja sam kao i obično za takve stvari iskoristila ekspres lonac, sve sam naravno prilagodila po svome!
Evo kako sam ga pravila:
- 4 odreska debljine oko 2 cm
- 200 g pancete
- 3 češnja češnjaka
- 1 glavicu luka
- 2 mrkve
- 1 poriluk,
- 2 žlice ulja
- 50 g maslaca
- 3 dcl vina
- 1 grančica ruzmarina
- 2-3 grančice mažurana
- 2 žlice zobenih pahuljica samljevenih u mlinu za kavu
- 3 dcl vina
- sol, papar,
- 2 - 3 lista lovora
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 dcl pasirane rajčice
- 3 dcl vode
- Ugrijati lonac pa staviti ulje i maslac
- Odreske posoliti i popapriti pa ih uvaljati u zobeno brašno s obje strane. Istresti višak brašna. Odreske dobro prepržiti s obje strane do zlatno smeđe boje
- Dodati pancetu izrezanu na sitne kocke, propržiti koji minut
- Dodati sitno sjeckanu kapulu/luk i češnjak, list ruzmarina i mažurana također poskidati s grančica te ih nakidati i ubaciti u lonac
- Poriluk presjeći po dužini, dobro oprati i izrezati na debljinu oko pola cm pa i njega dodati u lonac
- Zatim dodati mrkvu isječenu na veće kocke, promiješati
- Sve malo propirajti pa usuti vino
- Kada alkohol ispari dodati pasiranu i koncentrat rajčicu pa doliti vodu
- Posoliti i popapriti. Kada zakuha poklopiti ekspres lonac i kuhati nalaganoj vatri 1 sat. Ako se ne koristi ekspres lonac kuhati na laganoj vatri, poklopljeno oko 3 sata.
Poslužiti s čim volite (riža, tjestenina, pire krumpir, povrće kuhano na pari).
Ja sam ovoga puta poslužila uz kuhani krumpir kome sam dodala maslinovog ulja, češnjaka i peršina. Dobro je došla i salata u mom slučaju zelena!
Kao u neka dobra stara vremena, kada su naše mame/bake ranom zoram započinjale kuhati ručak.
Rudolf mi je isto najomiljeni od svih kuvara na tom kanalu, ne gledam tako cesto ali volim kada je on u kuhinji, i da vrlo je pedanatan.:)) A ovo je jedan od onih recepata koje sigurno svako voli, mislim da moji ne bi imali nista protiv da im jednom napravim... belezim.:))
OdgovoriIzbrišiVidi sae da je preukusno!
OdgovoriIzbrišiMeni je Rudi genijalan. Obožavam prebaciti na 24kitchen i uživati kada je bilo koja njegova emisija. Taj njegov entuzijazam za kuhanje je zarazan.
OdgovoriIzbrišiJelo izgleda odlično! Pravi fini ručak uz malo salata.
Kako dobro izgleda... Mogu da zamislim kako je ukusan. Znam da je dobar i uz rizu i tjesteninu, a ja najvise volim uz palentu.
OdgovoriIzbrišiHa, vidim da vas je Rudy osvojio, osim što je pedantan i duhovit on je sexy, no bojim se da je zainteresiran i za drugu stranu, no nema veze. To me ne smeta, no smeta me nešto drugo, kad je jelo gotovo, postavi tanjur i na njega natovari sve što je skuvao pa sve curi na sve strane, ta gomilica s nekom grančicom na vrhu, ne nikako, izgubim apetit. Ali Angelika, ona je po mom čefu, nju bi mogla gledat i gledat, osim naravno predvivne prezentacije, ogromno znanje koje mi imponira. Šteta da se toliko reprizira, pa ću si naručit i njenu knjigu. Onaj Francuz nije loš, a ostali 0 bodova. Najgori mi je onaj Talijan s mamicom.
OdgovoriIzbrišiOvi šnicleki su za polizat.
koliko ovo kuhas u pretis loncu?
OdgovoriIzbrišipozdrav, marina.
Autor je uklonio komentar.
IzbrišiNapisala sam u točki 9
IzbrišiŠto se tiče gledanje televizije slažem sa u potpunosti sa tobom i ja je sve manje gledam:) Dojmila me se rečenica: "Razgovarajmo o stvarima koje nas približavaju a ne udaljavaju", jako je lijepa i istinita.
OdgovoriIzbrišiGulaš mi izgleda famozno, isprobat ću ga sigurno!
Lijep pozdrav:)
Ja moram priznati da malo zaostajem sa praćenjem 24kitchen, tako zanimljivo pričate o svima njima, moram i ja uskoro naći svoga ljubimca :)
OdgovoriIzbrišiInače, slažem se sa stavom da nam je dosta i previše problema i depresivnih stvari i da se okrenemo veselijim stvarima i onima koje nas zbližavaju.
Vjerujem da je i ovaj gulaš u tome pravcu :), ovo tako jako dobro izgleda, a recept mi je odličan !
I ja volim Rudolfa. Samo da još u Lakim obrocima stavlja malo manje na tanjur, nekako imam osjećaj da mora staviti na tanjur baš sve što skuha.
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda gulaš.
Kod nas nema taj kanal, a vidim da se često spominje, baš bih voljela da virnem. Ovo je jelo koje mi se sviđa, pošto sam nezaposlena imam vremena da natenane kuvam, mada sve radim u zadnji čas.
OdgovoriIzbrišii ja sam se navukla na taj program, a ovaj recept je izvrstan!
OdgovoriIzbrišiKod nas nema taj kanal, a sad me je baš zaintrigiralo :)
OdgovoriIzbrišiGulaš izgleda predobro, i recept ću morati isprobati!
Naletjeh slucajno na ovaj blog i ne bih se sigurno dugo zadržala da me ime Vrtaljica nije zaintrigiralo:)
OdgovoriIzbrišiSlike i okusi djetinjstva... a opis "Mama, supruga, sestra, tetka, prijateljica, profesorica, ... i, u svemu tome uživam!" jer i ja bih se jednako opisala;)
Konjic, i moj rodni grad:)
Iskočih iz teme, ali ne zamjerite;)
lp
Uvijek mi je drago susresti moje drage knonjičane pa makar i ovako virtualno:)
IzbrišiDivno, ovo mi je jedno od omiljenih jela. A baš da dugoo nisam pravila.
OdgovoriIzbrišiNe sjećam se kada sam zadnji puta gledala televiziju - samo se uzrujavam nečim što ne mogu promijeniti ili još gore - kada vidim da nas obasipaju raznoraznim lažima i kako mi kao dobro državljani to sve trpimo i zabijamo glavu u pijesak kao nojevi. Od televizije sam odustala :) Zato obožavam ove kulinarske emisije jer u njima uvijek nađeš neki skriveni biser. Hvala ti na ovom receptu :)
OdgovoriIzbriši