A Uskrs je!
Dolazi mi dijete!
Jest da je to odrastao čovjek ali, dok sam ja živa oni su moja djeca!
Nisam ga vidjela od Nove godine. Čujemo se svaki dana ali, nije to to!
Zna majka što oni vole!!!
I tako pada odluka: pripremiti ovu tortu, znam da će se svima svidjeti!
Nisam pogriješila, dapače!!!
Torta je savršena, ukusna, prefina.
A recept moje Mare:
"1 šalica = 2 dcl
Biskvit:
2 šalice smeđeg šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice kipuće vode
U jednoj posudi pomiješati sve mokre sastojke (bez vode) a u drugoj sve suhe sastojke. Postupno dodavati mokre u suhe sastojke i miksati, a na kraju dodati kipuću vodu i pomiješati. Premazati kalup maslacom, uliti smjesu i peći 40 - 45 minuta na 170 stupnjeva.
Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g poprženih lješnjaka (pola samljeti na fino a pola izrezati na grubo)
Za kremu je potrebno pomiješati sve sastojke. Kreme ima dovoljno da se nadjene torta (biskvit prerezati na pola) i ukrasi cijela površina torte. Ja još dodatno pospem tortu grubo nasjeckanim prženim lješnjacima i na kraju čokoladnu glazuru.
p.s. Sačekati da se biskvit dobro ohladi i onda ga prerezati na pola.
Torta je prelagana za napravit, moj savjet prvo ispržiti lješnjake pa onda peci biskvit.
Dobar tek !!!"
Što se tiče čokoladne glazure kod mene je ona Lanina (Bog joj dao zdravlje:): 100 g čokolade i 3 žlice ulja rastopiti na laganoj vatri!!!Biskvit:
2 šalice smeđeg šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice kipuće vode
U jednoj posudi pomiješati sve mokre sastojke (bez vode) a u drugoj sve suhe sastojke. Postupno dodavati mokre u suhe sastojke i miksati, a na kraju dodati kipuću vodu i pomiješati. Premazati kalup maslacom, uliti smjesu i peći 40 - 45 minuta na 170 stupnjeva.
Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g poprženih lješnjaka (pola samljeti na fino a pola izrezati na grubo)
Za kremu je potrebno pomiješati sve sastojke. Kreme ima dovoljno da se nadjene torta (biskvit prerezati na pola) i ukrasi cijela površina torte. Ja još dodatno pospem tortu grubo nasjeckanim prženim lješnjacima i na kraju čokoladnu glazuru.
p.s. Sačekati da se biskvit dobro ohladi i onda ga prerezati na pola.
Torta je prelagana za napravit, moj savjet prvo ispržiti lješnjake pa onda peci biskvit.
Dobar tek !!!"
Znači, ja sam pravila po gornjem receptu.
Malo me iznenadilo tijekom pečenja pogledam u pećnicu a ono kao da lava izbija nasred biskvita, izdigao se u sredini a okolo ništa:):). Međutim, poslije se sve izjednačilo:
Zanimljiva mi je tamna boja biskvita i sada znam: tamna boja je od sode bikarbone.
Osim toga, biskvit je mekan, sočan, možda malo mrvljiviji ali, torta nije išla na izložbu! Možda malo neuredna, uh kada se sjetim vas ostalih, pogotovo Lane!!! Sramim se sebe! Ali, to sam ja!
Do Uskrsa smazana!!!
A za Uskrs, po starome!
Sjećate se ovoga posta i moga obećanja.
Zahvaljujem svima koji ste ostavili komentar na ovaj post kao i na fb.
Znam da malo kasnim ali, razumjet ćete: došlo mi dijete!!!
Evo kako smo ja i moj koalicijski partner Nikola uz pomoć random.org došli do konačnih rezultata: dobitnice su
Čestitam dobitnicama, javit ću vam se putem maila!
Svima ostalima zahvaljujem na sudjelovanju, lijepim komentarima i praćenju moga bloga!
Naravno, voljela bih da su mi veće mogućnosti i svima podijeliti ove darove.
I da, naravno: Sretan Uskrs svima!
Maskarpone, nutella i lešnjaci? Kakva fantazija!
OdgovoriIzbrišiHvala na ovom divnom receptu, moj muž će poludeti od sreće:)
Sretan Uskrs!!! A gdje je dijete bilo?
OdgovoriIzbrišiMoje dijete već dugo traži posao ali, znaš kako to već biva ovdje. Na kraju mu je ostao jedino ujak koji mu je dao posao kod sebe tako da radi u Dbk.
IzbrišiNisam htjela biti nosey, ali to je jace od mene:)
IzbrišiZao mi je za to negativno iskustvo u trazenju posla, ali eto...ipak je nasao posao, a iskreno (sa ove distance i vremenske i geografske) bila bih sretna da sam ja imala priliku da na vrijeme odem da radim negdje dalje od kuce. Mislim da je dugorocno gledano to bolje za njega (kako god sada izgledalo). Sve najbolje i uzivajte u zajednickim danima!!!
Što se toga tiče potpuno se slažem!
IzbrišiPogotovo za moju djecu, što dalje od mame i tate, pogotovo. Ne mo'š se osamostaliti ostaješ dijete čitav život s nama ovakvima.
drago mi je da ti se svidjela, i ja radim po istom receptu i mogu ti reći da mi je jedna od omiljenih!!i da ,vrlo je jednostavna
OdgovoriIzbrišiFerrero torta nam je jedna od omiljenih! Baš se radujem knjizi!!
OdgovoriIzbrišiOvo se svima sviđa,savršenstvo od torte!
OdgovoriIzbrišiOdlicna torta i uvodna prica, pa jos citam o rezultatima igre, jako sam se obradovala i iznenadila :) :) :)
OdgovoriIzbrišiU poslednje vreme cesto nailazim na recept za ovu tortu mada me odbija kolicina brasna za biskvit, deluje mi da ce biti suvo, mada na tvojim slikama ne izgleda tako. Super ti je ova ekstra porcija lesnika i glazura od cokolade. Upamticu recept pa cu napraviti jednom malu probnu verziju jer mi se mnogo dopada kako izgleda iako ti kazes da je neuredno. ;)
OdgovoriIzbrišiP.S.
Cestitke dobitnicama darivanja!
Fantasticna torta... Vec dugo ju zelim napraviti, ali kad god mi treba torta za neku lepu priliku, ja ju zaboravim. :(
OdgovoriIzbrišičestitke dobitnicama!
OdgovoriIzbrišia ova torta je uvijek pun pogodak!
Sretan Uskrs i tebi i sve naj!Torta izgleda pre ...pre lepo!tako fino i socno. I ja sada manje jedem, nekako kada je prosla zima, u pola letnjih prolecnih stvari ne mogu da udjem.
OdgovoriIzbrišiOdlična torta :) Sretan Uskrs!
OdgovoriIzbrišiOvo je zasita božanstvena krema znam da kad sam ju radila da nisam prestala s prstom lizati kremu.
OdgovoriIzbrišiJoj, baš se veselim poklonu! A što se torte tiče, što da velim: čim je Nutica u pitanju, ja sam više nego oduševljena.
OdgovoriIzbrišiA možeš zamisliti kako je tek dobra kada ja to kažem a nisam luda za Nuticom kako joj ti tepaš!
IzbrišiSretan Uskrs: Jeklda kak je torta prefina a svršeno jednostavna za napraviti.
OdgovoriIzbrišiDa, torta je stvarno prefina. A ako ja to kažem koja nisam baš luda za Nutellom i sl. namazima onda još više vrijedi. Ovaj mascarpone + prženi lješnjaci učine kremu još boljom. A da ne pričam s kako se malo truda dobije supr kolač!
IzbrišiKrasna torta, sretan Uskrs tebi i tvojima.
OdgovoriIzbrišiВеома леп блог! Срдачан поздрав из пољског; *
OdgovoriIzbrišiHvala lijepa! Lijep Vas pozdravljam!
Izbriši