Puna mi kuća!
Došla mi moja djeca pa sam se razbacila u kuhinji.
Fantastičan osjećaj.
Lijepo je kada djeca odu za svojim poslom i svojim životom.
I isto tako je lijepo kada se iskupimo doma.
Muffine pravim već neko vrijeme.
Iskreno, pravim i slatke i slane. Ali, nešto preferiram
slane muffine.
Kada je u pitanju slatko volim da je više toga. Kolače želim
imati bar 24 sata. A slatki muffini odu u mojoj kući dok si rek'o keks.
I, gdje sam bila: nigdje. Nestalo. A oni hoće još.
A slani dobro dođu. Lagana večerica. Kao i ovoga puta. S tim
što je 12 komada za nas četvero malo. Poduplam svaki put.
U ove ide i poriluk. A mi jako volimo poriluk i vjerujte da
se dobro uklapa. A cheddar sir da ne pričam, ima ga u zadnje vrijeme kupiti u
Lidlu. Jako volim ovaj sir. I inače ja volim jake sireve. Ne volim one bez
okusa i mirisa kao da su od plastike. Što se mene tiče: što smrdljivije, oštrije,
jače... kako ja kažem sir s karakterom.
Za 12 komada ovih muffina je potrebno:
- 2 žlice ulja
- 1 struk poriluka, oprati dobro i sitno isjeći
- 280 g brašna
- 1 ( 12 g) prašak za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 1 veliko jaje
- 3 dl jogurta
- 60 g maslaca, rastopiti i malo prohladiti
- 25 g Cheddar sira, izgratanog
- 1 žlicu vlasca, sitno nasječenog
- 150 g kuhane šunke, nasječene na sitne ploški
- Nauljiti kalup za muffine ili staviti košarice (ja sam radila pola i pola). Na ostatku ulja porpirjati poriluk nekih 4-5 minuta te ga ostaviti da se ohladi.
- U jednu zdjelu usuti brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Izmiješati.
- U drugu zdjelu lagano umutiti jaje, dodati jogurt i rastopljeni maslac te sve sjediniti vilicom. Sada usuti cheddar, pirjani poriluk, i polovicu nasjeckane šunke te sve skupa izmiješati.
- dodati tekuću mješavinu u brašno, te sve lagano izmiješati kuhačom ili špatulom. Miješati samo kratko da se sjedini.
- Podijeliti smjesu u pripremljene kalupe, posuti ostatkom sjeckane šunke. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C 20- tak minuta
* Mislim da je bolje raditi sve bez ovih košarica odnosno samo dobro pomasttit kalu za muffine. Šteta, jer dosta ostane zaljepljenog za košarice
* Nema soli i nisam pogriješila jer je sir slan a i šunka.
Znam kako je to kada je kuća puna:) Posla k'o u priči, a na kraju ništa se ne vidi jer sve pojedu:)) Ovo su odlični muffini i pinala sam ih jer, kao što veliš, savršeni su za doručak ili večeru.
OdgovoriIzbrišiObožavam i slatke i slane muffine, a ovi tvoji imaju odlične sastojke. Cheddar se odlično uklapa u ove kombinacije, nisam znala da ga drže u Lidlu, moram škicnuti sljedeći put kad budem tamo.
OdgovoriIzbrišiSlanim muffinima dajem prednost pred slatkim. Krasni su za zimska druženja, samo ću ih ja raditi u sitnijoj verziji, onako jedan muffinić, jedan griz. Sjajan recept.
OdgovoriIzbrišivolim i slane i slatke, super recept :)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda, bilježim za isprobati.
OdgovoriIzbrišiI mi pravimo muffine već neko vrijeme i volimo kada je puna kuća :) Tvoji divno izgledaju, kombinacija mi je za 5 :D
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da uživaš sa djecom, a time i u kuhinji . Uz ove muffine i ja bih uživala, volim ih u ovim slanim izdanjima i baš ti krasno izgledaju. Ovo sa ljepljenjem za košaricu sam i ja primjetila pa kada radim ove slane izbjegavam košarice već namastim pleh i ispadne dobro.
OdgovoriIzbriši