od kada se spremam objaviti ovaj post! nekako mi uvijek nešto drugo iskrsne...ali, evo ga došao je i on na red....
nešto me je blogger zezao...nikada mi se do sada nije desilo da mi slike okreće i nisam nikako imala mogućnosti ih uploadati (a ne'š ti izraza?!) ih onako kako spada
moji dečki i ja volimo sve u kombinaciji s lukom....oni vam čak nisu ni ljubitelji maslina koliko sam ja ali, su u ovoj kombinaciji bili oduševljeni i ovaj tart je nestao dok si rekao keks....još od one focaccie s ljubičastim lukom i tunom mi smo veliki ljubitelji ovakvih kombinacija i jela...
recept je iz jedne prekrasne kuharice: "flavors of Provence" koja me još više oduševila fotkama...
za tijesto je potrebno:
- 1 pakiranje (7 g) suhoga kvasca
- 1 žlica šećera
- oko 260 g brašna
- 1 žlica mlijeka
- 1 jaje, lagano umućeno
- 6 žlica mlake vode
- 1/ žličice soli
za posip:
- 1 konzerva inćuna
- 6 žliva maslinovog ulja
- 5 glavica luka, narezanog na polumjesece
- začinsko bilje: timijan, peršin, list lovora zajedno svezano
- male crne masline ili polovice većih
- 1 žlica listova timijana
- u zdjeu staviti kvasac, šećer, 2 žlice brašna, mlijeko i 2 žlice vode, izmiješati i ostaviti 5-10 minuta dok kvasac ne počne djelovati
- dodati sve ostale sastojke i zamijesiti tijesto, ako je potrebno dodati još malo vode. prebaciti na pobrašnjen stol i još malo mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. pokriti ostaviti na toplom mijestu oko 1 sat
- u međuvremenu u tavi ugrijati 6 žlica ulja, dodati nasjeckani luk (kapulu), pomiješati pa dodati svežnjič začinskog bilja. luk dinstati na laganoj vatri pazeći da ne potamni....kada bude gotovo izvaditi svežnjić začinskog bilja i ostaviti na stranu
- inćune pripremiti: izvaditi kost, podijeliti ih na polovice ili četvrtine što ovisi o veličini
- pećnicu uključiti na 240 °C
- nadošlo tijesto podijeliti na dva dijela (može i ne mora), razvaljati ga u oval i vrhovima prstiju oblikovati rub, prebaciti ga u lagano podmazan lim i peći oko 7 minuta
- rasporediti luk preko tijesta i po njemu posložiti inćune i masline.. vratiti natrag u pećnicu na još 10 tak minuta
- gotov tart posuti sa svježim listićima timijana i servirati ga vrućeg
I ja sam veliki ljubitelj ovakvih stvari, ne cudi me da je nestao za tren. Krasno izgleda :)
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiOvo predobro izgleda ! , a i kombinacija je jedna od mojih omiljenijih , pravim ubrzo !
OdgovoriIzbrišiOsim što prekrasno izgleda, sigurna sam da je i jako ukusno!
OdgovoriIzbrišiOdlicno izgleda i mada nisam nikada probala incune, rado bih gricnula komadic ovog tartica.:))
OdgovoriIzbriši