ovu juhu bih nazvala i dječija juha..nekako mi je tako ukusna, slatka, čini mi se da bi je svako dijete jelo...
a probala sam je prvi put kod svoje prijateljice esme u konjicu..znajući kako ja u zadnje vrijeme dosta toga ne jedem moja esma me je dočekala između ostaloga s ovakvom juhom...oduševila me...i već sam zarazile neke oko sebe pa je isto tako spremaju...umjesto brašna ja koristim zobene pahuljice pa se u mojoj verziji ona pravi ovako:
potrebno je:
- 1 žlica maslaca
- 1 - 2 žlice maslinovog ulja
- 1 - 2 žlice zobenih pahuljica
- 1 tikvica, naribana na krupni ribež
- oko pola litre vode
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žličica kopra
- sol i papar
- ugrijati ulje i maslac pa dodoati zobene pahuljice, malo ih propržit, miješati
- dodati naribanu tikvicu, promiješati, posoliti, popapriti i naliti vodu...kada zavrije smanjiti vatru i ostaviti neka kuha par minuta dok tikvica ne omekša
- usuti vrhnje za kuhanje, dodati kopar, prokuhati i poslužiti
i ovaj recept šaljem našoj mireli koja nam je ovoga mjeseca domaćica igrice ajme koliko nas je a tema je zob/ovas..
i naravno, hvala esmi na odličnom receptu, dobroj ideji,...
Veoma zanimljiva kombinacija, izgleda baš lepo!
OdgovoriIzbrišiBas je nezna i fina, volim miris mirodjije u corbicama i jako dobro se slaze sa tikvicama, zanimljiv mi je i dodatak pahuljica umesto klasicne testenine.:))
OdgovoriIzbrišiDivno izgleda..ja sam isprobala pahuljice u corbama i jako mi se svidaju jer zgusnu juhu,a inace su lako probavljive tako da je ovo jos jedna juha+ za mene !!!!
OdgovoriIzbrišiOvu juhicu ću svakako isprobati, sviđa mi se kako si je iskombinirala, i lijepo mi izgleda !
OdgovoriIzbriši