6. svi 2009.

"Brzo i fino" kiflice


Kada mi se žuri a želim nešto ukusno napraviti za večeru često pravim kiflice po receptu sa čaše za Dukatovo kiselo vrhnje "brzo i fino". Recept je od poznate kuharice Lidije Kralj. Moram reći da su kiflice izvrsne, gotove su za čas. U mene ne prežive ni pol sata.
Svi su zadovoljni i siti!
Za one koji nisu probali ovaj recept ponoviću ga iako ga ima i na internetu, čak sam primjetila i neki forum o tim kiflicama. Baš nemam puno vremena čitati te forume. 
Najčešće ih pravim s koktel hrenovčicama i budemo svi zadovoljni.
Prave se tako što se zamijesi tijesto od:
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 p.p.
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 jušna žlica šećera
Ovo sve izmiješati i dodati mokre sastojke:
  • 2 dcl kiselog vrhnja ("brzo i fino") 
  • 2 dcl toplog mlijeka i 
  • 1 dcl ulja
Izmiješati mikserom i dobiveno tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio razvaljati, podijeliti na 8 trokutića i filovati po želji ili zamotati samo. Premazati ih žumancem i posuti sjemenkama.
Na kraju mogu reći gospođi Lidiji Kralj svaka čast za ove stvarno ukusne, brze i fine kiflice! 

Broj komentara: 10:

  1. ja sam ih isto jednom probala i odlicne su, i jako ishvaljene od strane drugih, predivne su ti!

    OdgovoriIzbriši
  2. To je apsolutno Delikatese. Znam to. Izuzetno Delicious. Kompliment.
    Pozdrav Jakove

    OdgovoriIzbriši
  3. Mom mlađem sinu bi se ove kiflice dopale, on inače za užinu mahom kupuje lisnate kifle sa viršlom. Moraću da isprobam recept.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja obožavam kiflice svih vrsta, ovako s henovkom su mi fenomenalne

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja ih često radim, taj recept je stvarno vrlo dobar. Jako su ti lijepo ispale. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. dali se one nemoraju dizati nego odmah...... zanima me budu li mekane....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, ne moraju se dizati! Budu odlične, hrskave korice a mekane unutra! Probaj!

      Izbriši