Kada mi se žuri a želim nešto ukusno napraviti za večeru često pravim kiflice po receptu sa čaše za Dukatovo kiselo vrhnje "brzo i fino". Recept je od poznate kuharice Lidije Kralj. Moram reći da su kiflice izvrsne, gotove su za čas. U mene ne prežive ni pol sata.
Svi su zadovoljni i siti!
Za one koji nisu probali ovaj recept ponoviću ga iako ga ima i na internetu, čak sam primjetila i neki forum o tim kiflicama. Baš nemam puno vremena čitati te forume. Najčešće ih pravim s koktel hrenovčicama i budemo svi zadovoljni.
Prave se tako što se zamijesi tijesto od:
- 600 g brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 p.p.
- 1 čajna žlica soli
- 1 jušna žlica šećera
- 2 dcl kiselog vrhnja ("brzo i fino")
- 2 dcl toplog mlijeka i
- 1 dcl ulja
Na kraju mogu reći gospođi Lidiji Kralj svaka čast za ove stvarno ukusne, brze i fine kiflice!
ja sam ih isto jednom probala i odlicne su, i jako ishvaljene od strane drugih, predivne su ti!
OdgovoriIzbrišiKiflice izgledaju predivno!
OdgovoriIzbrišiOdlične,svaka čast!
OdgovoriIzbrišiTo je apsolutno Delikatese. Znam to. Izuzetno Delicious. Kompliment.
OdgovoriIzbrišiPozdrav Jakove
very nice for snack or party!
OdgovoriIzbrišiMom mlađem sinu bi se ove kiflice dopale, on inače za užinu mahom kupuje lisnate kifle sa viršlom. Moraću da isprobam recept.
OdgovoriIzbrišija obožavam kiflice svih vrsta, ovako s henovkom su mi fenomenalne
OdgovoriIzbrišiI ja ih često radim, taj recept je stvarno vrlo dobar. Jako su ti lijepo ispale. :)
OdgovoriIzbrišidali se one nemoraju dizati nego odmah...... zanima me budu li mekane....
OdgovoriIzbrišiNe, ne moraju se dizati! Budu odlične, hrskave korice a mekane unutra! Probaj!
Izbriši