Torta broj 2 u mojoj obitelji.
Pravim je kada je prevruće jer u filu nema jaja i kada je moram nekuda nositi. Ne zahtjeva puno vremena niti puno truda. Najviše vremena je potrebno za hlađenje kora i fila.
I, ovo je torta koju mm najviše voli.
Recept ide ovako:
Kore:
Pripremiti smjesu od 12 dag mljevenih oraha, 2 štangle strugane čokolade, 2 žlice oštrog brašna i 1 čajna žlica ruma.
Pjenasto umutiti 5 cijelih jaja s 13 dag šećera. Lagano žlicom umiješati gornju mješavinu te je prebaciti u pripremljeni kalup za pečenje (ja koristim promjera 28 cm). Pripremljenu smješu peći u dobro zagrijanoj pećnici 10 minuta a onda smanjiti temperaturu na 200°C još 15-tak minuta.
Ohladiti i presjeći na dva dijela!
Napraviti još jednu ovakvu smješu tako da se dobiju 4 dijela.
Za fil:
20 dag šećera prokuhati s malo vode da bude kao za slatko. Dodati 20 dag čokolade za kuhanje, još malo prokuhati da se izjednači te staviti hladiti. Pjenasto umutiti maslac ili margarin (25 dag) te mu primješati ohlađenu čokoladu.
Filovati između kora, okolo i odozgo.
Filovati između kora, okolo i odozgo.
bas je mocna, predivna je!
OdgovoriIzbrišii like this cake so moist and soft!
OdgovoriIzbrišiZdravo Vrtaljica,
OdgovoriIzbrišisan od čokolade. Ukusan! Komplimentu
Pozdrav Jacktel
Vau, torta izgleda jako ukusno. Volim torte koje imaju više slojeva kora i između fil!
OdgovoriIzbrišiPrekrasna torta, baš me privlači! :)
OdgovoriIzbrišiMnogo ukusna torta. Bravo!
OdgovoriIzbrišiBravo, beautiful and delicious!
OdgovoriIzbrišiXO, Nina
Jao, pa ovo sve tako dobro izgleda, a i boga mi zvuči, tako da ne znam šta bih pre probala. Moraću uskoro da isprobam ovu Napoleon tortu, mada će moji ukupani pomisliti da sa mnom nešto nije u redu. Prosto mogu da joj osetim ukus, ha ha ha. A inače sve sa ovog bloga zvuči jako dobro. Hvala u ime svih domaćica koje to nisu, što nam deliš ovako dobre recepte.
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiKoliko je grama 2 štangle čokolade
OdgovoriIzbrišipretpostavlja 20 g
Izbrišikoliko grama ima stangla cokolade?
OdgovoriIzbrišiHvala na receptu, divno izgleda a najverovatnije je i odlicnog ukusa.
OdgovoriIzbrišiLidija iz Roterdama