Nisam ga odavno pravila. Prilično je sladak, krema je lagana a i nije ga problem napraviti.
Evo kako to izgleda u mojoj bilježnici (rokovniku) koji je postao prava kupusara.
Može se čitati i sa ove fotografije ali ipak evo recept.
A recept ide ovako:
Za biskvit:
Pripremiti suhu smješu od
- 5 žlica mljevenih oraha
- 5 žlica griza ili oštrog brašna (ili pola - pola)
- 1 žlica kakaa ili kave
- 1 p.p.
- 5 kom jaja s
- 5 žlica šećera i
- 1 vanilom.
Gotov biskvit ohladiti malo (oko 5 - 10 min) i zaliti ga s:
- 25 dag šećera ukuhanih s malo vode.
- 4 žlice gustina umutiti s
- 3 - 4 žlice hladnog mlijeka. To ukuhati u
- 1/2 l prokuhanog mlijeka. Ohladiti pa primješati
- 200 g margarina kojeg smo umutili s
- 200 g šećera u prahu
Na kraju još napraviti čokoladnu glzuru tako što
- 200 g čoklade za kuhanje razmekšamo i dodamo malo maslaca
Snježana Pozdrav,
OdgovoriIzbrišijako lijepo i delisciouse kreaciju. Kompliment
Pozdrav Jakove
joj, kako volim ovakve biljeznice:) kolac je odlican!
OdgovoriIzbrišiUuu, ovo ja cesto pravim slicno. Ovde se zovu ledene kocke i svi ih obozavaju.
OdgovoriIzbrišibaš sam htela da kažem kako liči ledenim kockama....super je ovo kolač :)
OdgovoriIzbrišipredivno...
OdgovoriIzbrišivau, stvarno fino izgleda. Btw: obozavam biljeznice s rucno ispisanim receptima!
OdgovoriIzbrišiDelicious!!!
OdgovoriIzbrišiSvejedno kako ih zovemo, super su
OdgovoriIzbrišiSnježo, stvarno divno izgleda!
OdgovoriIzbrišibtw, i ja obožavam ove stare bilježnice :)
Ahoj opět jsem přišel k návštěvě vašeho blogu
OdgovoriIzbrišiZajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?
V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka
Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu