7. lis 2010.

Savijača od lisnatog tijesta


Ma, danas sam u pripremama za trganje grožđa. I ove godine kao i do sada idemo kod moje Zdenke u Oklaj na trganje.
To je za nas sve događaj jer nam je lijepo, okupi se krasna ekipa, uživamo u prekrasnom okruženju i društvu. Biće slika:)))
Svaki put napravim nešto slatko za papati i danas u jeku priprema nestalo je vode u mom kvartu. Uhvatila me je takva nervoza, završila sam što sam planirala ali su mi se svi morali sklanjati pred očima:)))
Ne volim kada mi ostane prljavo suđe, ja sam tip koji pere sve što uprlja.

Već smo nekoliko puta u ovim našim blogovima spominjali lisnato tijesto iz Lidla. I ovaj put sam ga koristila.
Pa, ako ništa, mogli bi nam se iz Lidla zahvaliti što ga "reklamiramo":)))
Ovaj put sam ga koristila za jednostavnu i brzu večericu za moje dečke.
Potrebno je:
  • 2 kom. (2x275 g) lisnatog tijesta sa papirom za pečenje
  • 5 kom. krumpira srednje veličine (ma nije to bitno koliko je:))
  • 2 jaja
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 30 dag prešane šunke (ili po izboru)
  • sol, papar i drugi začini po želji
  • sjemenke po želji za posipanje (sezam, lan, kim,...)
Postupak:
  1. Krumpir opreti i u ljusci skuhati s dodatkom soli. Kada se skuha ocijediti ga i oguliti.
  2. Umutiti jaja, odvaditi oko 2 žlice za premazivanje gotove savijače. Preostaloj količini jaja dodati kiselo vrhnje, sol, papar i dobro izmiješati.
  3. Razviti prvo lisnato tijesto skupa s papirom za pečenje, oko 2/3 tijesta po dužini premazati polovicom pripremenom smješom jaja i vrhnja, po tome naribati polovinu skuhanog krumpira pa sve skupa posuti nasjeckanom šunkom.
  4. Uviti u roladu i prebaciti na lim za pečenje skupa s papirom. Isto uraditi i sa drugom roladom.
  5. Svaku roladu premazati s malo odvojenog jajeta, posuti sjemenkama i peći u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 25 minuta.
  6. Poslužiti toplo!


Ustvari kod mene i ne može čekati da se ohaldi, gladna čeljad navale odmah na nju!


Mislim da je i ovo samo jedna od varijacija na temu.

Sve se može promijeniti ovisno o stanju u frižideru ili novčaniku:))

Broj komentara: 9:

  1. Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme Snježo što nam to radiš!? Savijača baš po mom guštu, za prste polizati!! Odlična!
    Nisam znala za to tijesto iz Lidla, ali baš ću probati, hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. sutra cete uzivati!!!uz dobru hranu,dobro drustvo i fino vino !!!!Sretna berba !!:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Obozavam lisnato testo i ovo je da prste polizes! Uzivajte sutra uz dobro drustvo i zelje za srecan rad!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobra ti je ta ideja sa dodatkom krompira. To mi recimo nikada ne bi palo napamet. A savijača.. pa mislim 9 je sati naveče.. imaš li ti dušu? :))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična savijača i sasvim mi je jasno da dečki nisu mogli dočekati da se ohladi, ne bi ni ja :). Lidlovo lisnato i ja često koristim i odlično mi je.
    Sigurno ste se lijepo proveli u berbi i u druženju, jako volim čitati tvoje postove kada nam nešto pričaš, nadam se da nam stiže i priča iz Oklaja ! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Svidja mi se recept,ja često koristim lisnato bas zato sto sam uvek u frci sa vremenom,a sto kazes da muski nisu mogli dočekati,tako i moji...sve znam...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ako nešto volim, onda su to slane savijače, šunkica, krompirić, savršeno.

    OdgovoriIzbriši
  9. djeluje odlično
    a u Lidl rijetko zalazim, no koristila sam njihovo lisnato i zadovoljna sam njime

    OdgovoriIzbriši