27. kol 2013.

piletina na mediteranski




razlijenila sam se da ni sama sebe ne mogu prepoznati... ne znam bih li to nazvala lijenošću ili bezvoljnošću .... a šta je tomu razlog ni ne trudim se izvući to...proći će kao i sve što prolazi...
već imam pripremljeno nekoliko različitih recepata, uslikano, sve lijepo posloženo samo mi treba sjesti i to napisati.... a kada nisi od volje nemoj se ni truditi...
trebalo mi je malo promijeniti okoliš, face, priču, skupiti malo snage i krenuti...
učinjeno!!!
šta znači samo tri dana provedena u splitu sa mojim starim prijateljima...energija i volja vraćene...
i idemo dalje....još malo počinje i nastava....vidjeti ćemo hoću li i ja :)






























potrebno je:


  • pile izrezano na komade ( ja sam imala 2 para prsa i 2 batka)
  • 1 kapulu (luk) izrezanu na polumjesece :)
  • 1 svežnjić začinskog bilja (timijan, lovorv list, bosiljak, ruzmarin,...)
  • oko 400 g zrelije rajčice, oguljene i izrezane na sitno
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 10 - tak crnih maslina, malo zgnječenih
  • 1 ćaša bijelog vina
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • nasjeckanog prešina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

  1. piletinu posoliti i popapriti, ulje ugrijati u većoj tavi pa piletinu dobro ispeći sa svih strana (raditi od dvaputa ako je manja tava), pržiti je oko 10 minuta..
  2. izvaditi piletinu i držati je na toplom, na isto ulje dodati kapulu i pirjati je oko minute miješajući...dodati  vino i svežnjić začinskog bilja, miješati i pirajti dak se vino ne reducira na pola..dodati rajčice, koncentrat rajčice, masline i kuhati oko 3 - 5 minuta na jačoj vatri mješajući stalno.
  3. vratiti piletinu u tavu, izmiješati, poklopiti i kuhati 15 minuta ili dok se piletina ne skuha..
  4. pomijašati bijeli luk i peršin i i posuti po gotovom jelu...služiti vruće
* možete poslužiti samo ili s nekim prilogom (krumpir, pasta, riža, ili ....)

Broj komentara: 5:

  1. Odlična kombinacija! Ovo ću probati. :D
    Puno pozdrava!

    Mersad
    Mersad Donko Photogrpahy

    OdgovoriIzbriši
  2. Piletina mi izgleda i zvuči odlično i sigurno ću je i sama ovako pripremiti !
    Snježo ti se dobro drži i vjerujem da ćeš sljedeći tjedan na nastavu sa svojim učenicima ! Veliki pozdrav ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično puno okusa, puno boja, pravo ljeto na pijatu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno, volim piletinu spremljenu na ovaj nacin sa puno divnih zacina i povrca, mirise fino vec preko slike.:)) A tebi posebno drzim fige za nove pobede i sretan pocetak nove skolske godine... puseee!:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo guštali danas u ovom jako finom ručku
    http://dilajla-svatarica.blogspot.com/2013/09/gotovo-ljeto-bari-piletina-na.html

    OdgovoriIzbriši