2. lip 2014.

juha od tikvica i poriluka


nama ljubiteljima poriluka jedna jako fina juha...
još jedna zelena juha ....
ukusna, okrepljujuća, lagana, sa zdravim sastojcima....
već odavno, od kako sam napravila svoju prvu juhu s povrćem, kore od sireva kao parmigiano reggiano i grana padano stavljam u juhe...
nedavno sam naišla na ovaj post i ako ste slučajno ovo propustili spremite negdje kao podsjetnik..
i da....ne bacajte ove kore....ovo je blago...






potrebno je
  • 3 tikvice
  • 1 veći ili 2 manja struka poriluka, opran, prerezan na pola po dužini
  • 1 kora od parmezana,
  • 3-4 žlice maslinova ulja,
  • sol, mljeveni papar i malo čili papričice
  1. poriluk izrezati na sitno, staviti ga na maslinovo ulje i pirjati ga dok ne povene
  2. tikvice naribati i dodati poriluku, posoliti, popariti izmiješati...dodati vode oko 1 l toliko da sve prekrije...ubaciti koru od parmezana i kuhati dvadesetak minuta
  3. odvojiti oko trećinu smjese na stranu, izvaditi koru parmezana a ostatak usitniti štapnim mikserom
  4. dodati ne usitnjeno povrće, vratiti na vatru par minuta, popraviti okus ako je potrebno
  5. poslužiti s ribanim sirom


* mislim i da se ne mora držati striktno ovih mjera..ona će u svakom slučaju biti ukusna
*1 - 2 žlice zobenih pahuljica će je isto učiniti još kremastijom

Broj komentara: 9:

  1. Odlicna supica, ovde nista ne bih menjala... nekako sam navikla da corbicu od tikvica uvek spremamo u crvenoj varijanti, tako da je ovo divna promena i pravo osvezenje, obavezno isprobavam.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja obožavam zelene čorbice i ova tvoja mi deluje fantastično:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Super recept!Jel mozete samo da mi kazete koliko ste odprilike stavljali parmezana;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako misliš na koru parmezana onda samo jednu koricu a na kraju pri serviranju staviš koliko ko voli...oko 1 žličice ...

      Izbriši
  4. Volim ovakve juhice, moram probati.

    OdgovoriIzbriši
  5. ako je neko raspoložen za takmičenje, detalje može videti na blogu:
    http://domacicazavas.blogspot.com/2014/06/cokoladni-vikend-takmicenje-u-hrvatskoj.html
    Pozdrav ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koja dobra i lijepa juha, privukla me i bojom i sastojcima, moram priznati da jedva čekam da je pripremim !

    OdgovoriIzbriši