nama ljubiteljima poriluka jedna jako fina juha...
još jedna zelena juha ....
ukusna, okrepljujuća, lagana, sa zdravim sastojcima....
već odavno, od kako sam napravila svoju prvu juhu s povrćem, kore od sireva kao parmigiano reggiano i grana padano stavljam u juhe...
nedavno sam naišla na ovaj post i ako ste slučajno ovo propustili spremite negdje kao podsjetnik..
i da....ne bacajte ove kore....ovo je blago...
potrebno je
- 3 tikvice
- 1 veći ili 2 manja struka poriluka, opran, prerezan na pola po dužini
- 1 kora od parmezana,
- 3-4 žlice maslinova ulja,
- sol, mljeveni papar i malo čili papričice
- poriluk izrezati na sitno, staviti ga na maslinovo ulje i pirjati ga dok ne povene
- tikvice naribati i dodati poriluku, posoliti, popariti izmiješati...dodati vode oko 1 l toliko da sve prekrije...ubaciti koru od parmezana i kuhati dvadesetak minuta
- odvojiti oko trećinu smjese na stranu, izvaditi koru parmezana a ostatak usitniti štapnim mikserom
- dodati ne usitnjeno povrće, vratiti na vatru par minuta, popraviti okus ako je potrebno
- poslužiti s ribanim sirom
* mislim i da se ne mora držati striktno ovih mjera..ona će u svakom slučaju biti ukusna
*1 - 2 žlice zobenih pahuljica će je isto učiniti još kremastijom
Shreek juha, sviđa mi se!
OdgovoriIzbrišiOdlicna supica, ovde nista ne bih menjala... nekako sam navikla da corbicu od tikvica uvek spremamo u crvenoj varijanti, tako da je ovo divna promena i pravo osvezenje, obavezno isprobavam.:)
OdgovoriIzbrišiJa obožavam zelene čorbice i ova tvoja mi deluje fantastično:))
OdgovoriIzbrišiSuper recept!Jel mozete samo da mi kazete koliko ste odprilike stavljali parmezana;)
OdgovoriIzbrišiako misliš na koru parmezana onda samo jednu koricu a na kraju pri serviranju staviš koliko ko voli...oko 1 žličice ...
IzbrišiVolim ovakve juhice, moram probati.
OdgovoriIzbrišiako je neko raspoložen za takmičenje, detalje može videti na blogu:
OdgovoriIzbrišihttp://domacicazavas.blogspot.com/2014/06/cokoladni-vikend-takmicenje-u-hrvatskoj.html
Pozdrav ;)
Koja dobra i lijepa juha, privukla me i bojom i sastojcima, moram priznati da jedva čekam da je pripremim !
OdgovoriIzbrišiOdlični sastojci i divna boja
OdgovoriIzbriši