nama ljubiteljima poriluka jedna jako fina juha...
još jedna zelena juha ....
ukusna, okrepljujuća, lagana, sa zdravim sastojcima....
već odavno, od kako sam napravila svoju prvu juhu s povrćem, kore od sireva kao parmigiano reggiano i grana padano stavljam u juhe...
nedavno sam naišla na ovaj post i ako ste slučajno ovo propustili spremite negdje kao podsjetnik..
i da....ne bacajte ove kore....ovo je blago...
potrebno je
- 3 tikvice
- 1 veći ili 2 manja struka poriluka, opran, prerezan na pola po dužini
- 1 kora od parmezana,
- 3-4 žlice maslinova ulja,
- sol, mljeveni papar i malo čili papričice
- poriluk izrezati na sitno, staviti ga na maslinovo ulje i pirjati ga dok ne povene
- tikvice naribati i dodati poriluku, posoliti, popariti izmiješati...dodati vode oko 1 l toliko da sve prekrije...ubaciti koru od parmezana i kuhati dvadesetak minuta
- odvojiti oko trećinu smjese na stranu, izvaditi koru parmezana a ostatak usitniti štapnim mikserom
- dodati ne usitnjeno povrće, vratiti na vatru par minuta, popraviti okus ako je potrebno
- poslužiti s ribanim sirom
* mislim i da se ne mora držati striktno ovih mjera..ona će u svakom slučaju biti ukusna
*1 - 2 žlice zobenih pahuljica će je isto učiniti još kremastijom
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Shreek juha, sviđa mi se!
OdgovoriIzbrišiOdlicna supica, ovde nista ne bih menjala... nekako sam navikla da corbicu od tikvica uvek spremamo u crvenoj varijanti, tako da je ovo divna promena i pravo osvezenje, obavezno isprobavam.:)
OdgovoriIzbrišiJa obožavam zelene čorbice i ova tvoja mi deluje fantastično:))
OdgovoriIzbrišiSuper recept!Jel mozete samo da mi kazete koliko ste odprilike stavljali parmezana;)
OdgovoriIzbrišiako misliš na koru parmezana onda samo jednu koricu a na kraju pri serviranju staviš koliko ko voli...oko 1 žličice ...
IzbrišiVolim ovakve juhice, moram probati.
OdgovoriIzbrišiako je neko raspoložen za takmičenje, detalje može videti na blogu:
OdgovoriIzbrišihttp://domacicazavas.blogspot.com/2014/06/cokoladni-vikend-takmicenje-u-hrvatskoj.html
Pozdrav ;)
Koja dobra i lijepa juha, privukla me i bojom i sastojcima, moram priznati da jedva čekam da je pripremim !
OdgovoriIzbrišiOdlični sastojci i divna boja
OdgovoriIzbriši