14. sij 2015.

piletina/puretina s porilukom i mrkvom




ne znam za druge ali, već dugo su mi izazov jednostavna jela...ono tipa što manje sastojaka i što manje uprljanog suđa..nije toliko zbog mene koliko nastojim svojim dečkima prenijeti i takva jela da si mogu pripremiti nešto dobro i uvjetno rečeno zdravo sada, kada si moraju ponekada i samo nešto pripremiti...
a recept? iz poznatog izvora: davor i rosanna odnosno, ovoga puta, preneseno od dinka i sandre...o svima  sam već često pisala...oni su moji dragi gosti što kod mene doma što na blogu :)
i da...već sam razmišljala o nekom projektu u smislu recepti s maksimalno 5 sastojaka...u koje ja ne bih ubrojila sol i papar kod slanih recepata ili .....ako ništa ne bude mogu si dodati bar taj tag na svoje recepte...možda se nešto i skupi :)
živi bili pa vid'li :)
ovo je stvarno jednostavno i "sito" jelo...mi smo svi ljubitelji poriluka pa, ne treba ni sumnjati da nam se svidjelo...



za ovo jednostavno jelo je potrebno:

  • par pilećih ili purećih prsa (oko 400 g)
  • 2 struka poriluka (oko 500 g), oprana i izrezana na tanko
  • 1 - 2 mrkve srednje veličine, izrezane na rezance (guljačom za krumpir)
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • sol, papar (po želji)
  1. pureća/pileća prsa izrezati na šnicle pa onda na reznace
  2. staviti ih u zdjelu zajedno s maslinovim uljem da se mariniraju (koliko možete)
  3. ugrijati tavu, dodati pripremljeno meso zajedno s uljem, propržiti sa svih strana pa dodati poriluk i mrkvu...posoliti i ako volite popapriti..miješati i pirjati dok ne bude gotovo...
  4. možete i malo poklopiti ako volite da poriluk i mrkva dobro omekšaju ili skinite ranije ako volite hrskave poriluk i mrkvu




* ovo jelo je gotovo za nekih 25 minuta do pol sata a dovoljno je za 3-4 osobe
* naravno da možete dodati npr i čili papričicu ako volite ljuto, možda malo vina ili povećati količinu vašeg omiljenog sastojka: mrkve ili poriluka...po želji
* da!!! i nisam probila dopušteni broj sastojaka :)


Broj komentara: 12:

  1. Ovo je potpuno po mom ukusu, pogotovo što ima praziluka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haval, hvala.... poriluk je obično neomiljen ali, eto ipak nas ima....ja gledam dalmatince: slabo ga koriste ili gotovo nikako...a oni ga najviše proizvode :)

      Izbriši
  2. Sviđaju mi se ideje za recepte sa malo sastojaka. Mnogo teže za osmisliti nego komplikovani recept sa puno sastojaka.

    Mersad
    Mersad Donko Photography

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala mersade...meni nešto kopka da počnem malo i tim stilom...ima toga puno u svijetu samo što ja ne koristim nikakve polugotove ili gotove pripravke...vidjet ćemo što će ispasti :)

      Izbriši
  3. Super ti je ideja za recepte sa 5 sastojaka, a ti sa što manje suđa! Ovakav ručak je idealan za radni dan - brzo gotov i ukusan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti...meni se sviđa....ima puno na netu takvih stvari ali, ja bih to voljela odraditi bez ikakvih polugotovih ili gotvih pripravaka...možda još neko od blogera/ica prihvati izazov!?

      Izbriši
  4. Volim ovakve recepte i ovo mi se jako sviđa. Prijatan vam ručak:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Fina ideja za jedan lagani, brzi i ukusan rucak.:)) p.s. drzim fige i za ostale recepticu na tu temu.:))

    OdgovoriIzbriši
  6. odlična ideja, zdravo, šareno, raznoliko i brzo a svega 5 sastojaka!!

    OdgovoriIzbriši