Recept za ovaj kolač sam dobila davno, u studentskim danima od jedne domske kolegice. Zvala se Mira M. a studirala je cvjećarstvo tih davnih godina u Mostaru. Bila je iz Bjelovara i to je osoba koja se nikada ne zaboravlja. Bila je tako prefinjena i odmjerena, jedna prekrasna i osobita djevojka.
A evo i recepta:
Za kore je potrebno:
- 25 dag brašna
- 10 dag margarina
- 10 dag šećera
- 1 jaje
- 1 p.p.
- 2 - 3 žlice mlijeka
Za kremu je potrebno:
- 6 jaja
- 16 dag + 20 dag šećera
- 15 dag brašna (pola oštroga + pola mekoga)
- 2 pudinga od vanilije (prašak za puding)
- 3 žlice ruma
- 1,5 l mlijeka
Umutiti 6 žumanjaka sa 16 dag šećera, dodati brašno, prašak za puding i rum. Od ukupne količine mlijeka odvojiti nekoliko žlica i dodati u smjesu sa jajima, dobro ujednačiti da ne bude grudvica. Uliti to u zakipjelo mlijeko (prethodno polako dodati malo vrućeg mlijeka da se smjesa zagrije) i još malo kuhati i stalno miješati pazeći da ne zagori. U skuhanu kremu lagano (drvenom kuhačom) umiješati prethodno ulupane bjelanjke.
U tepsiju staviti jednu koru, na nju preliti kremu, izravnati pa prekriti drugom korom.
Posuti šećerom u prahu i ostaviti na hladnom.
Nema komentara:
Objavi komentar