Još jedan stari kolač iz moje bilježnice. Napravila sam ga na nagovor moga starijeg sina jer to je jedan od njegovih favorita. Sinoć, malo kasnije je bio gotov, a danas kada sam se vratila s posla jedva sam našla nekoliko komada da ga uslikam.
Za tijesto je potrebno:
Polovicu razviti u tepsiju veličine oko 23 x 38 cm.
Za fil je potrebno:
Na kraju umiješati orahe i marmeladu.
Polovicu ovoga fila razmazati po pripremljenom tijestu.
U drugu polovicu fila naribati onu jednu četvrtinu tijesta koju ste ostavili u friz.
Ovu smjesu prevući preko prve polovice fila.
Na kraju izgratati i drugu četvrtinu tijesta iz friza po vrhu i peći na tihoj vatri (200°C oko 30 minuta).
Gotov kolač posuti štaubom (šećerom u prahu)!
Za tijesto je potrebno:
- 400 g brašna
- 250 g maslaca / margarina
- 5 žumanjaka
- 4 žlice šećera i
- 1 prašak za pecivo
Polovicu razviti u tepsiju veličine oko 23 x 38 cm.
Za fil je potrebno:
- 5 bjelanaca
- 250 g šećera
- 150 g mljevenih ili nasjeckanih oraha i
- 3 žlice marmelade
Na kraju umiješati orahe i marmeladu.
Polovicu ovoga fila razmazati po pripremljenom tijestu.
U drugu polovicu fila naribati onu jednu četvrtinu tijesta koju ste ostavili u friz.
Ovu smjesu prevući preko prve polovice fila.
Na kraju izgratati i drugu četvrtinu tijesta iz friza po vrhu i peći na tihoj vatri (200°C oko 30 minuta).
Gotov kolač posuti štaubom (šećerom u prahu)!
This seems very nice and delicious!
OdgovoriIzbrišiodlicna je!!!
OdgovoriIzbrišiZnam ovu pitu, moja mama je često radi. Stvarno je super.
OdgovoriIzbrišiBravo! Ovo je jedan od najomiljenijih kolaca u mom domu.
OdgovoriIzbrišiTelepatija na relaciji Hrvatska - Italija.
OdgovoriIzbrišiImam isti recept (iz mamine bilježnice) i pravila sam ga u nedjelju. Još sam eksperimentirala, pa sam napravila polovicu ovako s orasima i pekmezom, a drugu polovicu s Nutellom.
I meni je to jedan od najdražih.
Jako fino! :)
OdgovoriIzbrišiSjajna je,može se raditi sa bilo kojim filom-nadevom!
OdgovoriIzbrišiovakvu moja mama radi.. meni je jedna od omiljenih
OdgovoriIzbrišiDobra stara čupava pita. Jako je volim i baš kao što Vera kaže može se raditi i s drugim nadjevima. Odlično! :)
OdgovoriIzbrišiVery delicious cake and recipe.
OdgovoriIzbrišiNice pictures!
Greetings, Diana
Ovo mi se jako sviđa !!!
OdgovoriIzbrišiMoja mama je ranije cesto pravila ovu pitu. Ne znam bas da li je recept skroz isti, ali karaktereisticno je to zamrzavanje pa rendisanje testa od koga pita i postane cupava. Videla sam je na jos nekom blogu, i pomislila kako bi bilo super da je i sama napravim. A tvoj post i slike ce me samo ubrzati u toj odluci :) Hvalaaaa :)
OdgovoriIzbriši