Pošto ja strašno volim patlidžane nisam mogla odoliti a da ga ne napravim.
Nažalost, niti moja djeca a ni moj muž ne vole patlidžane tako da ja ovakvim stvarima počastim samu sebe! Ne znaju što propuštaju, što ću im ja!
Potrebno je:
- 1 kg patlidžana
- 20 dag ovčijeg sira (zamjena: sirni namaz)
- 1 dcl maslinovog ulja
- 10 dag mljevenih oraha (može i bez)
- sol, papar
- nekoliko češnjeva češnjaka
- vrećica majoneze
Sir izmrviti i dodati patlidžanima kao i usitnjeni češnjak. Dodati i sve ostale sastojke pa dobro izmješajte.
Servirati ohlađeno.
Pindžur služiti ohlađen kao prilog mesu ili kao namaz.
Ja sam oduševljena. Stavila sam i orahe a patlidžan sam pekla u pećnici na rešetki. Nisam imala ovčijeg sira pa sam stavila sirni namaz.
Super recept :) Samo ti uživaj. Tko neće jesti ne mora.. Ne znaju što propuštaju :)
OdgovoriIzbrišiOvo je mrak, mrak namaz i obavezno ga moram isprobati. Patlidžane inače ne volim pretjerano ali u kombinaciji sa sirom i orasima su mi savršeni. :)
OdgovoriIzbrišiI ja volim patlidžan u svim oblicima, pogotovo razne namaze. Uvijek kada imam priliku patlidžan stavim u jelo. Ovo jako dobro izgleda.
OdgovoriIzbrišiVolim namaze,slican sam jedan pravila.I inače plavi patlidzan mi je zakon.
OdgovoriIzbrišiobozavam ovakve stvarcice :)
OdgovoriIzbrišiI pomislila sam da se radi o receptu tvoje makedonske prijateljice Lene. Odlično je. Ja ovaj dip znam iz turske kuhinje, ali sve su ove naše kuhinje izmješane. U ovu tursku varijantu obavezno idu orasi jer oni daju taj stvarno posebni okus.
OdgovoriIzbrišiovo je savrseno, i ja isto to volim jako...
OdgovoriIzbrišisvakako ću isprobati, volim kombinacije povrća sa mliječnim proizvodima, ovo mi jako dobro zvuči!
OdgovoriIzbrišiPozdan Snjeza,
OdgovoriIzbrišiZnam jako dobro i okusa dobro svaki put. Super ukusna.
Vrlo lijepo predstavila.
Pzdrav Jakov
Tek mi je sada palo na pamet da pogledam koje je to Belo More...Egejsko:) inace je namaz super, probala (samo bez oraha, meni su oni za kolace i tocka!:)!!!
OdgovoriIzbriši