7. lis 2009.
Šalša sa špagetima by Ana Ugarković
Strašno volim jednostavnu kuhinju, što bi značilo što manje sastojaka i jednostavna priprava.
Od nedavna je na HRT počela i emisija "Ana kuha" pod pokroviteljstvom jednog trgovačkog lanca.
I tako, ja sam pogledala jednu od emisija i istog trenutka kada je završila znala sam da ovo moram napraviti. I napravila sam.
Ovo je tako jednostavno i fantastično, tako puno. Nije bilo potrebno ni sira. Samo, teško se bilo zaustaviti jesti!
Pravi se tako što se nekoliko češnjeva bijeloga luka očisti, prereže na pola po dužini a zatim na tanke listiće. Češnjak se stavi na maslinovo ulje i malo prži. Dodati listiće s nekoliko grančica svježeg timijana. Ja nisam imala timijan pa sam dodala svježeg bosiljka.
Oguliti rajčice šljivarice i nasjeckati u češnjak i timijan. Posoliti, popapriti i dodati malo ljute papričice, vrlo malo smeđeg šećera i papra. Poklopiti i kuhati na tihoj vatri.
U međuvremenu se stavi voda za špagete (pastu po želji). Dobro je posoliti i dodati špagete (Ana je stavila špagetone). Kada su špageti na pola kuhani prebaciti ih u šalšu, ne smeta ako uđe i malo vode u kojima su se kuhali, poklopiti i nastaviti kuhati dok ne budu gotovi špageti.
Kako je ovo dobro! Davila sam se jedući ih!
Oznake:
glavno jelo,
pasta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Odlicna ideja da se spageti ubace u umak, ja uvijek sipam umak na spagete.
OdgovoriIzbrišigledala sam ovu emisiju i jako mi se svidio ovaj recept... a sad znam da je i provjereno dobar :) fotkice baš mame :)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda. I ja kad stignem pratim Anušku. Ima predobrih recepata, ali ima ponekad i kompliciranih koje mi se niti ne gleda a kamoli spravlja! ;)))
OdgovoriIzbrišiJa nisam jedan od njenih obožavatelja ali ovaj recept je izvrstan. Zapravo ovo je jedna klasična šalša kakvu i sama često radim jedina je razlika u začinskom bilju koje dodajem (kao i ti) ovisno što imam doma. :)
OdgovoriIzbrišiOduvjek ubacujem tijesto u umak, tako se to kod nas radi, jedino ako baš želim lijepo servirati jelo sačuvam malo umaka s kojim kasnije dodatno ukrasim jelo. :)
Snježo, odlična ti je ona prva fotografija! :)
obozavam ovo!!!
OdgovoriIzbriši#Andrea, hvala lijepa.
OdgovoriIzbrišiMeni godi kada me netko pohvali a volim i iskrene savjete! Iskreno, meni se neke stvari kod nje sviđaju a neke ne. To je tako i normalno. Ne volim previše sastojaka i ne volim neke neuobičajene mješavine.
Volim salsu i često je pravim a začine stavljam u ovisnosti o tome šta se nalazi u mom vrtu (tj.teglicama :)) Sada trenutno imamo svježi origano i peršin...
OdgovoriIzbrišiŠalšu bi mogla jesti dan i noć. Recept je super
OdgovoriIzbrišiVolim njene recepte , pozdrav Doris
OdgovoriIzbriši