Koliko je ova torta dobra, morala sam ponoviti zato što mi se prošli put ''vratila''.
A pravila sam je prema Selminom receptu kada smo istraživali njen blog. Naravno još sam se malo informirala o torti i neke stvari naučila opet zahvaljujući Selmi.
Sada sam potpuno zadovoljna i mogu je toplo preporučiti svima.
Ovaj put ću napisati i recept:
Potrebno je:
- 200 g mljevenih badema
- 100 g sitno izmrvljenih badema
- 200 g ribane čokolade za kuhanje (ja to sameljem skupa s bademima)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g maslaca sobne temperature
- 200 g šećera
- 6 kom. jaja
- 1 - 2 žlice likera od čokolade ili kakaa (a ja sam stavila 1 žlicu ruma, nemam liker)
Postupak:
- Napraviti mješavinu od badema, čokolade i praška za pecivo
- Izmiksati maslaca sa šećerom dok se ne dobije svijetla krema pa dodavati jedno po jedno jaje
- Umiješati liker, gornju mješavinu badema, čokolade i p.p. i sve lagano žlicom ujednačiti
- Prebaciti u kalup za pečenje obložen pek papirom (ja sam koristila promjer 22 cm) te peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 35-40 minuta .
- Poslije toga otvoriti malo pećnicu, ostaviti ga desetak minuta te izvaditi na rešetkastu podlogu i ne vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi.
- Ohlađenu tortu obilato posuti šećerom u prahu.
Sočna i zasitna.
Mojoj djeci se jako sviđa a moj gospodin muž baš i ne voli bademe u kolačima pa možete samo zamisliti njegovu reakciju. Bolje da šutim. Ali, svejedno pojede komad iza ručka!:)))
Ovaj vikend sam provela u Konjicu.
Nažalost bilo je loše vrijeme pa ni slike nisu naročito dobre.
Ovo ispod je Ćuprija u Konjicu koju ja nazivam Novi stari most jer je rekonstrukcija ili bolje rečeno gotovo pa potpuno ponovna gradnja po starim nacrtima završena prošle godine.
Slikana je s Novog mosta, koji se prije zvao Most Jurija Gagarina, valjda je dobio to ime kada je potonji poginuo!
A ovo dole je naš Društveni dom. Prekrasno zdanje koje je obilovalo sadržajima bar u moje vrijeme. Osim kina koje je bilo prilagodljivo čak i za izvođenje opera imao je Gradsku kafanu s Drvenom salom i Turskom sobom (koja je bila priča za sebe), ljetno kino, biblioteku, i još puno drugih sadržaja i prostora u kojima su se pripremale Djevojke sa Neretve, kazališne predstave, tamburaši, Radio Konjic, foto - kino klub Igman, prekrasnu terasu na kojoj su se u ljetno vrijeme održavale igranke, itd....
O sadašnjim sadržajima nemam što reći jer ostajem kratko u Konjicu tako da i ne znam puno.
Nikada nisam bila u Konjicu, ali vidim da lijepo izgleda. A kakve sadržaje danas ima, eh, tko to zna, sve se mijenja i ništa nije kao prije, zar ne?
OdgovoriIzbrišiA torta kao i sve tvoje torte: odlična!
prekrasan recept kojeg obavezno moram probati, a i Konjic je jako lijep gradić!
OdgovoriIzbrišiUz ovako fine sastojke i tortica mora biti dobra...hvala na slicicama tvog rodnog kraja, uvek je lepo videti i nauciti nesto novo.;)))
OdgovoriIzbrišiTorta je jako lijepa , super si je napravila a recept mi je odličan !
OdgovoriIzbrišiNa žalost nisam nikada bila u Konjicu, slika mosta mi se baš sviđa a na sadržajima koje ste imali u drušvenom domu svatko može pozavidjeti, nadajmo se da je i sada barem dio toga tamo .
Torta Caprese, a classic and very delicious cake!
OdgovoriIzbrišiSuper kolac, ja imam jedan slican (Perigourdine walnut cake)!
OdgovoriIzbrišiOva torta zbilja je savršena i divno ti je ispala. :)
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa i noćna fotka mosta.:)
inače sam uvijek bila ljubetelj kremastih kolača i torti, no u zadnje vrijeme mi sve više pašu torte ovakvog tipa. sjajna je!
OdgovoriIzbrišiSjajna je,odlična mi je i ona tvoja sa narandzom i bademima!
OdgovoriIzbrišiNiti ja nikad nisam bila u Konjicu, ali tvoje pisanje čini da to poželim. Kolačić sam zamjerkala i ja kod Selme, ali ...... nisam Coperfield :)
OdgovoriIzbrišiTvoja izvedba mi samo potvrđuje da ga moram što prije isprobati! Baš mami!