u fazi sam kruhova...
pošto je ugodno vrijeme, moji dečki malo duže spavaju ujutro, meni je pravi gušt iznenaditi ih ovako lijepim, mirisnim kruhićem....
fantastičan doručak i poslije bijela kava...hrana za pamćenje :)
a ja volim uz grožđe pojesti malo kruha....
nisam ali, znam mnoge kojima je ovo u vrijeme zriobe grožđa nekada bila najbolja marenda...
iskreno, meni paše...
ako niste probali, svakako probajte....
a poznavala sam jednog čovjeka koji je radio u jednoj pekarnici i koji je rekao kako njegov gazda pravi crni kruh tako što mu dodaje kakao... :) :)
za ovaj kruhić je potrebno:
- 450 g brašna (glatkog)
- 25 g kakaa
- 1 žličica soli
- 1 vrećica (7 g) suhog kvasca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 300 ml mlake vode
- prosijati brašno i kakao u zdjelu, dodati šećer, kvasac i sol, izmiješati
- napraviti rupu u sredini pa dodati ulje i vodu, te formirati tijesto...uključiti mikser s lopaticama za tijesto te još malo mutiti ili rukama mijesiti nekih 5 minuta (kod mene to radi najobičniji mikser)
- ostaviti tijesto u zdjeli neka se diže dok mu se ne udvostruči volumen.
- dignuto tijesto prebaciti u maslacem namazan lim, pokriti i ga i ostaviti ga da se diže još pola sata.
- peći ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta, prebaciti ga na rešetkastu podlogu i ostaviti ga da se potpuno ohladi...
* fantastičan kruhić, mekan uz maslac ili kakav namaz
Izgleda fenomenalno
OdgovoriIzbrišiOdlican je, bas fini hlepcic za lep pocetak dana.:))
OdgovoriIzbrišiZvuči odlično!
OdgovoriIzbrišiJako zanimljiv i sigurno odličan kruh, za jesenski doručak kao naručen. Odlično mi izgleda !
OdgovoriIzbrišiZanimljivo izgleda, kakao je znači samo kao za boju?
OdgovoriIzbrišiali, je izuzetno mekan, spužvast i ukusan...lijepo je išao i uz ručak tako da ga toplo preporučam
IzbrišiOožavam kakao, mislim da je odličan a i ukusan !
OdgovoriIzbriši