17. svi 2009.

Desert Ana

Davno, davno, prije mnogo  godina kada sam bila mlada i nadobudna djevojka a potom mlada supruga pripremala sam ovaj desert čiji sam recept našla u Burdi. Burdu i još mnogo časopisa, uvjetno rečeno ženskih, kupovala sam redovno. Burda je tada izlazila s posebnim prevedenim prilogom pa smo mi koji nismo znali njemački jezik mogli iskušavati i njihove recepte. 

Dugo nisam pravila ovaj desert, ali me druženje na ovim kulinarskim blogovima i na Coolinarici jednostavno inspiriralo da opet probam.

Ovo je desert za odrasle jer u njega ide alkohol. Moja djeca su sada poodrasla i naravno konzumiraju alkohol. Voljela bih da nisu, ali,...
 Potrebno je :
  • 1/2 kg jagoda
  • čašica konjaka
  • šlag pjena 
  • 1 - 2 žlice šećera
Odvojiti nekoliko zrelijih jagoda za umiješati u šlag pjenu.
Ostale jagode izrezati na polovice ili četvrtine, ovisno od veličine. Posuti ih šećerom i konjakom. Promiješati i ostaviti stajati. 
Za to vrijeme pripremiti šlag pjenu po uputstvu i dodati izgnječene jagode.

U prigodne čaše raspodijeliti jagode, dodati šlag, staviti jednu cijelu jagodu za ukras i ostaviti u frižider da se rashlade do služenja.






Broj komentara: 19:

  1. joj ovo ti je skroz fantasticno,obozavam jagode sa slagom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino i osvježavajuće,obožavam jagode!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je brzo, lagano i ukusno. Prava prolecna poslastica :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav Snjeza,

    Tu možemo mirno ovih poslastica slastica pozove Jakova, jer te volim.

    Pozdrav Jakove

    OdgovoriIzbriši
  5. jagode s šlagom, nema bolje kombinacije

    OdgovoriIzbriši
  6. Super, jagode i konjak, tko bi rekao :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam, drage(i) moje(i)! I, ne znate koliko mi znače vaši komentari a i ovo druženje na ovim blogovima. Uživam, vjerujte mi!

    OdgovoriIzbriši
  8. Dear Snjeza, I have a award for you in my blog. Please come and take it!Thanks! Kisses, Maria!

    OdgovoriIzbriši
  9. Imenjakinjo :) imaš kod mene nagradicu :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Snjezana ceka te nagradica na mom blogu.Pozdrav!
    :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. na blogu Astal te ceka nagradica!
    http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. I na mojem blogu možeš preuzeti nagradu:)

    OdgovoriIzbriši
  13. i na mojem blogu mozes preuzeti nagradu :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako jednostavan, a opet jako elegantan desert.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja samo da upitam...
    kod recepta za jufku
    Recept za tijesto je:

    1 l brašna (glatko)
    4 dcl mlake vode
    1 čajna žlica soli
    1/2 čajne žlice octa

    koliko je to 1 litar brasna???

    OdgovoriIzbriši
  16. 1 l brašna ti je, draga moja, 5 čaša od 2 dcl, npr od jogurta.
    Tek sada odgovaram jer sam tek izašla iz bolnice, oprosti, molim te1

    OdgovoriIzbriši