11. srp 2009.

Sirnica na Josipin način

Ideju mi je dala moja prijateljica Josipa S.
Sirnica je ispala izvrsna, lako je napraviti čak i meni u ovakvim uvjetima, i od sada ću uvijek imati u zamrzivaču pripremljenu bar jednu ovakvu sirnicu.
Postupak je jednostavan. Potrebno je:
  • 1/2 kg kora za savijače
  • 1/2 kg svježeg sira
  • 2 dcl masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
  • 3 kom. jaja
  • 1 kavena žličica p.p.
  • malo ulja, žličica soli
Za nadjev umutiti jaja sa solju, dodati sir, mileram ili vrhnje, p.p. pa 2 žlice ulja i sve to sjediniti.
Uzeti kore pa prvu koru malo nauljiti, staviti preko nje drugu koru i nadjevati je pripremljnim nadjevom. Nastaviti tako s ostalim korama nadjevajući ih dok se ne potroše. Sve zajedno zarolati u jednu roladu.
Roladu zamotati u foliju i ostaviti u zamrzivač.
Kada zatreba izvaditi roladu iz zamrzivača, ostaviti oko 15 min pa izrezati na kom dužine oko 2 cm.
Poređati u pleh na pek papir, premazati 1 jajem umućenim s malo ulja te posuti sjemenkama po želji (sezam i lan).
Peći na 200°C oko 30 minuta.
Izvrsna večerica ili zalogajčići uz jogurt ili (tko voli!!!) pivu!





Broj komentara: 12:

  1. Pozdrav Snjeza,

    Hvala za slike i hvala vam za Rezept.Excellent.
    Pozdrav Jakove

    OdgovoriIzbriši
  2. predivna ti je!!! obozavam sirnice i ova mi se jako svidja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super mi je ovo jer je jako jednostavno, a super izgleda. Sigurno je i jako ukusno.:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno za iznenadne goste! Cini mi se da je vrlo ukusno njam, njam...

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja,imati u zamrzivacu za brzinsku veceru ili dorucak!

    OdgovoriIzbriši
  6. Bome tvoja prijateljica Josipa ima jako dobre ideje...hvala što si to pdijelila s nama

    OdgovoriIzbriši
  7. Interesting! Very tasty and very well done!

    Pozdrav :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Very beautiful and delicious recipes! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Probala sam napraviti pitu. Sve je išlo ok, do dijela kada sam je izvadila iz zamrzivača i probala rezati, a pita je počela pucati (raspadala se). Zato sam je ispekla u jednom komadu, svi su bili oduševljeni. Probat ću još jednom napraviti ružice, jako mi se sviđa izgled.
    Pozdrav iz Zagreba.
    PS Recepti su super, jednostavni, jestivi, zanimljivi, a uz njih ide i priča. Često navratim!

    OdgovoriIzbriši
  10. @anonimus: Moj savjet je sačekati malo neka se počne odmrzavati, oko pola sata i malo više pa tek onda rezati. U zadnje vrijeme radim isto ovo ali sa samo 4 kore pa tako dobijem od jednog pakiranja 3 ralata od kojih napravim ove ružice ali samo manje!
    Hvala što navratiš na moj blog, izuzetno mi je zadovoljstvo!

    OdgovoriIzbriši