22. lis 2009.

FBI rukavice

Znači, ovo je još jedan post u kojem i ja učestvujem istražujuči jedan drugi blog. Ovoga puta je to blog Cooks and Bakes blogerice Mamajac.
Ima prekrasnih stvari na ovome blogu a ja imam puno želja za isprobati ali ne stižem. Zanimljivi su mi njeni postovi a uživam gledati njenog sina kako joj pomaže.

Meni za oko uvijek zapnu stvari koje količinski odgovaraju nama. Ima ih dosta a jedna od njih su i ove Kiflice sa sirom.



Ma, svi mi imamo svoj recept za kiflice pa tako i ja. Ovoga puta sam probala i Majin recept. Moram reći da su kiflice ispale "mekane ko duša", ma prekrasne.

Morala sam napraviti i jednu količinu sa koktel hrenovčicama. Prezadovoljna sam. Ispalo je 80 kom. Skoro sve je otišlo za večeru, nešto malo smo ostavili i za doručak. Ništa im nije falilo!

Na ovom blogu sam i primjetila Lady Marmalade iliti Dzemi Lady by Darwina, sa Coolinarike.

Eh, tu sam prava ja došla do izražaja. Kolač je savršen, ali ja opet nemam duboki lim za pečenje kruha pa sam kolač pekla u najmanjoj tepsiji koju imam u kući. Koristila sam domaći džem od višanja koji je radila moja prijateljica Anka.
Kolač je stvarno prefin, jednostavan i sigurno ću ga opet praviti samo sljedeći put moram poduplati količinu ili kupiti mali lim za pečenje kruha. Ma, što će mi mali lim? Poduplati ću količinu.

Rado bih probala još koju stvar s Majinog bloga. Oni maleni kruščići mi i sada mirišu. Satlno imam namjeru ustati jednu subotu ujutro ranije pa ih zakuhati i ispeći svojim dečkima kao za doručak. Koji doručak? Oni petkom i subotom navečer izlaze kasno i ostaju do ranog jutra a ja ne mogu spavati dok ih ne čujem da su legli u svoj krevet. Pa, kako ću se probuditi rano, a oni svakako ustaju oko ručka?!

Broj komentara: 10:

  1. Super Snjezo :)
    Mene nekad blam kad napisem kolicine, a posle pogledam npr. sa kojim kolicinama maslinka pravi rucak :I Za kiflice se stvarno ne isplati praviti sa manje od 1 kg brasna, kad se vec petljamo bar da malo potraje. Ako potraje ;)

    Dzemi je super, ja sam drugi put pravila posnu verziju sa sojinim mlekom umesto obicnog mleka i jogurta, i super je bila. Smanjila sam drugi put kolicinu sode i praska, tj. izbacila sodu jer se oseca, i opet je kolac dosao fin.

    Hvala ti puno sto si ucestvovala! :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgledaju kiflice,i sa hrenovkama ..svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  3. These cornetto's are so delicious and the cake fantastic!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve je divno,baš si svašta isprobala!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav dragi Snjeza,

    Lijep i ukusno zapeceni tijesto si ti.Kompliment
    Srdacan pozdrav iz Nuremberg, Jacob

    PS: Da li si tako dobro i osigurati prevoditelj s vama. Hvala

    OdgovoriIzbriši
  6. Acum am descoperit blogul tau, imi place!

    Kisses from Romania !

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, kiflice su mi slabost... kad ih jednom počnem jesti, ne mogu se zaustaviti... prekrasni si ih napravila, izgledaju tako mekane... majac ima odlične recepte! :) Dzemi izgleda fino i sočno :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve si baš lijepo napravila. Primjetila sam Majin recept za kiflice i ako stignem probat ću i njih, a Lady Marmelade mi je na "to do" listi, sada ili nekada...
    Ja inače uvijek čekam zadnji čas za objavljivanje teksta, a već sam probala popriličan broj recepata sa majinog bloga

    OdgovoriIzbriši
  9. Hej Snježo, prvo moram pohvaliti kiflice koje izgledaju jako mekano i ukusno. Ovaj kolač sam također primjetila i sviđa mi se iako samo sumnjam da ću stići i njega isprobati. :)

    Sad da ti odgovorim na pitanje o objavljivanju postova.
    Kad si u post editoru - na dnu okvira u kojem upisuješ post plavim slovima stoji link Post options, klikni na to pa će ti se pojaviti sivo polje na kojem imaš rubriku Post date and time tamo upišeš datum i sat kada želiš da post bude objavljen. Ako odabereš datum u budućnosti blogger će objaviti post taj dan s tim datumom, ako odabereš datum u prošlosti onda će ga objaviti odmah ali s tim "starim" datumom.

    Ako si prešla na novi post editor - onda kad klikneš post options klikni zelenu točkicu na Scheduled at i upiši datum koji želiš!

    Evo nadam se da sam pomogla, ako budeš imala još pitanja moj mail je voce-povrce(@)hotmail(.)com pa mi se slobodno javi!

    OdgovoriIzbriši