7. lis 2009.

Šalša sa špagetima by Ana Ugarković


Strašno volim jednostavnu kuhinju, što bi značilo što manje sastojaka i jednostavna priprava.
Od nedavna je na HRT počela i emisija "Ana kuha" pod pokroviteljstvom jednog trgovačkog lanca.
I tako, ja sam pogledala jednu od emisija i istog trenutka kada je završila znala sam da ovo moram napraviti. I napravila sam.
Ovo je tako jednostavno i fantastično, tako puno. Nije bilo potrebno ni sira. Samo, teško se bilo zaustaviti jesti!

Pravi se tako što se nekoliko češnjeva bijeloga luka očisti, prereže na pola po dužini a zatim na tanke listiće. Češnjak se stavi na maslinovo ulje i malo prži. Dodati listiće s nekoliko grančica svježeg timijana. Ja nisam imala timijan pa sam dodala svježeg bosiljka.
Oguliti rajčice šljivarice i nasjeckati u češnjak i timijan. Posoliti, popapriti i dodati malo ljute papričice, vrlo malo smeđeg šećera i papra. Poklopiti i kuhati na tihoj vatri.

U međuvremenu se stavi voda za špagete (pastu po želji). Dobro je posoliti i dodati špagete (Ana je stavila špagetone). Kada su špageti na pola kuhani prebaciti ih u šalšu, ne smeta ako uđe i malo vode u kojima su se kuhali, poklopiti i nastaviti kuhati dok ne budu gotovi špageti.

Kako je ovo dobro! Davila sam se jedući ih!

Broj komentara: 9:

  1. Odlicna ideja da se spageti ubace u umak, ja uvijek sipam umak na spagete.

    OdgovoriIzbriši
  2. gledala sam ovu emisiju i jako mi se svidio ovaj recept... a sad znam da je i provjereno dobar :) fotkice baš mame :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super izgleda. I ja kad stignem pratim Anušku. Ima predobrih recepata, ali ima ponekad i kompliciranih koje mi se niti ne gleda a kamoli spravlja! ;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja nisam jedan od njenih obožavatelja ali ovaj recept je izvrstan. Zapravo ovo je jedna klasična šalša kakvu i sama često radim jedina je razlika u začinskom bilju koje dodajem (kao i ti) ovisno što imam doma. :)
    Oduvjek ubacujem tijesto u umak, tako se to kod nas radi, jedino ako baš želim lijepo servirati jelo sačuvam malo umaka s kojim kasnije dodatno ukrasim jelo. :)
    Snježo, odlična ti je ona prva fotografija! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. #Andrea, hvala lijepa.
    Meni godi kada me netko pohvali a volim i iskrene savjete! Iskreno, meni se neke stvari kod nje sviđaju a neke ne. To je tako i normalno. Ne volim previše sastojaka i ne volim neke neuobičajene mješavine.

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim salsu i često je pravim a začine stavljam u ovisnosti o tome šta se nalazi u mom vrtu (tj.teglicama :)) Sada trenutno imamo svježi origano i peršin...

    OdgovoriIzbriši
  7. Šalšu bi mogla jesti dan i noć. Recept je super

    OdgovoriIzbriši
  8. Volim njene recepte , pozdrav Doris

    OdgovoriIzbriši