12. lip 2010.

Na popravnom ispitu In T&T kitchen - Bombonijera tortica



Pripremila sam si još nekoliko recepata i sigurno ću ih isprobati.

Možete zamisliti koja sam ja kada sam ja još uvijek kod T&T a vi već uvelike isprobavate recepte drugog bloga:))))

Moram priznati da sam se posramila gledajući sve vaše radove dok smo istraživali njihovu (za malo ne napisah njenu, zaboravih na ono prekrasno dijete, sram me bilo ponovno) kuhinju.
One su posebne, zato što poslu, odnosno kuhanju prilaze ozbiljno, znalački i sa izvjesnom dozom neobičnosti.

Ovaj put sam pripremila ovu njenu tortu, prekrasna je, naravno nije ni na tragu njenog načina pripremanja ali ništa nisam mijenjala u osnovnom receptu osim u načinu pripreme. Ovako mi je odgovaralo jer smo trebali nešto dobro i brzo jestivo. Fenomenalna je ispala a ako kažem da je i Zlatan bio prezadovoljan sve sam rekla:)))

Kako to u mene brzo nestane.
Podijelila sam ih ipak i ostavila po jedan komad sutra za svakoga poslije ručka!


Koji užitak!

Broj komentara: 11:

  1. Nisi jedina! Zbilja mi je žao da nisam stigla ništa napraviti iz T&T kuhinje u zadanom roku, ali stignem i poslije. Nekako mi je prošli mjesec proletio, a teme su bile zgodne. Ovaj mjesec su tikvice koje stalno radim, pa imam recept, a u drugim igricam ne ču sudjelovati. ove tortice su ti krasne, uvijek su super poslastice za jedan zalogaj. vrlo profinjeno i super fotka!

    OdgovoriIzbriši
  2. E kad se Zlatanu sviđa onda je to to :)))! I ja kasnim milenijum svjetlosnih godina, a uspjevam se samo preletiti i ponegdje prokomentarisati. Za dobre stvari nikad nije kasno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicno izgleda! I ja sam se kasno ukljucila kad je T&T u pitanju pa sam uspela probati samo strukle koje su me, bukvalno, raspametile :)))
    Ali, kao sto kazete, nikad nije kasno za isprobati neki recept... iako sam ih ja toliko nagomilala da ce mi trebati dva zivota da sve probam!

    OdgovoriIzbriši
  4. i ja sam prosto zaljubljena u T&T-jin blog
    a isto se nisam na vreme uključila... nisi uasmljena =)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja ne sudjelujem u igricama a uvijek isprobavam recepte s drugih blogova i to mi je baš gušt. Ako nešta valja (a taj blog svakako valja) onda nema ograničenja da uživamo u njemu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. nazalost ja nisam nista napravila sa t&t bloga ali sam zapisala nekoliko receptica i napravit cu ih ovaj mjesec buduci da na pippinom blogu nema puno recepata za isprobavanje.:) sto rece jubistacha uzivam isprobavati recepte s drugih blogova bez obzira na igrice.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Totalno su predivne ove tortice. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Aj Snježo, kakav popravni! :) Pa ovo ti je majstorski rad, super ideja da ih pretvoriš u muffine, posebno su ljupki s tim jagodicama! Ma nemojte se djevojke opterećivati ( iako sam ja prva koja kad si zacrtam a ne stignem, bjesnim), stignemo isprobati, polako.
    Hvala ti na isprobavanju Snježo,puno, a za ovo bih ti ja odmah rekla da će kod Zlatana proći. Vidim ja da on voli konkretne zalogaje! ;))

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan izbor i odlično si pripremila ove mini-tortice , jako dobro i lijepo izgledaju. Što se isprobavanja recepata sa T&T bloga tiče ja sam nešto stigla u mjesecu istraživanja, ali toliko je zanimljivih recepata kod T&T da imam još nekoliko njih koji će tek doći na red. Ti si me sada potaknula da pridodam i ovaj ! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Mozes li napisati svoj recept za ovaj kolacic? Posto je ovaj malo komplikovaniji :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Irma nema tu ništa komplicirano. samo sam radila ova dva diela:
      Za tijesto:

      - 150g tamne čokolade
      - 200g maslaca
      - 100 g šećera
      - 50g brašna
      - 4 jaja

      Za nadjev:

      - 300g čokolade
      - 400ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
      - 50g šećera u prahu
      - 2 žlice ruma ili nekog drugog likera ili arome po želji i ukusu

      Zagrijte pećnicu na 200* C.
      Odvojite bjelanjke od žutanjaka i istucite snijeg. Čokoladu otopite na pari, umiješajte maslac i šećer, a zatim jedan po jedan žutanjak, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. raspordite u kalupe za muffine. Pecite 30-tak minuta.

      Za nadjev otopite na pari čokoladu i slatko vrhnje neprestano miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Hladite je najmanje dva sata u hladnjaku, a najbolje preko noći. Hladnu mikserom miješajte najvećom brzinom uz dodatak šećera, tako dugo dok ne dobijete pjenastu kremu. Umiješajte rum, liker ili aromu po želji. Nanesite na ohlađeni biskvit.

      Izbriši