14. stu 2010.

FBI rukavice: Kuglof od jabuka i Quiche s piletinom



U sklopu igrice FBI rukavice koju je osmislila i pokrenula mamajac s bloga Cooks and Bakes i ovaj sam put isprobavala recepte naše darge Lane s bloga La cuisine Creative.
Pošto sam ja kakva jesam, rasuta ko riža, ja ne mogu ovo spremati u folder pa čekati kada se toga više nakupi i objaviti. Bojim se da ga neću poslije naći:))
Zato sam ja poletila i odmah objavljujem (skoro odmah) sve što spremim.
I, moram reći, sviđa mi se što ovo traje dva mjeseca, nekako nema presinga...

Dosta sam toga pripremila za raditi, neke stvari sam davno radila, pokušaću ih naći pa ću ih kasnije objaviti.
Ovaj put sam za poslijepodnevno zaslađenje pripremila ovaj jednostavni i ukusni Kuglof od jabuka (kolač ovaj put nisam pravila što ne znači da neću).


Kuglof je stvarno jednostavan za napraviti, a to mi je baš i trebalo, ukusan i nekako mi je zanimljivog ukusa, kao da u njemu ima i meda:))
Nedavno sam gledala neku anketu na TV (da me ubijete ne znam što ni gdje) o tome koji kolač ameri najviše vole i ispalo je po anketi da je to: Bundt cake.
Pa nisu ni ludi ameri?!!

Petkom navečer moji dečki izlaze van i tada nastojim i spremiti im nešto malo jače za večericu

Ovaj put sam se odlučila za Lanin Quiche s piletinom.

Radila sam po receptu samo što sam iz već spomenutih razloga dodala nekoliko fetica propržene pancete prije nego sam stavila piletinu.
Bio je odličan, toliko dobar da nisam stigla poslikati izrezan:))

Neki vrag mi se desi pa mi ispadaju podvučena slova u gornjim redovima zato ovdje nastavljam pisati o izlascima.
Koliko volim što izlaze toliko to i ne volim. Znam, nije lako gledati i djecu koja su sami sa sobom, koja se ne druže ni s kim osim eventualno s kompićem ali nije lako ni čekati da se vrate u kasne sate (bolje reći ranom zorom:))).
I, dobro je rekao moj kolega Šunja: Mala djeca ne daju spavati a velika ne daju živjeti.

Broj komentara: 15:

  1. Quiche je odlican, steta da vec imam rucak za danas:(, kolac tj. kuglof bih bas i mogal isprobati, posto je pita od jabuka past tense!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam bacila oko na ovaj kiš. Dopada mi se kako izgleda onako rustično. Lanina kuhinja osim što je prelepa na oko, ukusna je takođe i jako ekonomična što je , morate priznati jako bitno u ovim vremenima. Kuglof neću komentarisati pošto ovih dana brojim kalorije i strah me je gledati Lanine slatkiše koji su savršeni!

    OdgovoriIzbriši
  3. Your recipe looks delicious! Congratulations!

    OdgovoriIzbriši
  4. Snježo i kuglof i quiche izgledaju predobro !
    Dobar odabir recepata si napravila, kuglof sam i ja isprobala i jako mi se svidio, a quiche mi je u planu. Vjerujem da su se dečki dobro najeli i potpuno ih razumijem što nisu mogli čekati da se ohladi, i ja sam ogladnila na sami pogled na ove slike.
    Moram reći da se uvijek nasmijem kada čitam neki tvoj post, danas izrazu "rasuta kao riža", vjerujem da je to neki uvriježeni izraz ali nisam ga još čula a tako mi je super !! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga moja, mogu ti reci da si kuglof super napravila i sad bih najradije zamenila fotkice i stavila ovu tvoju...dekoracija sa stapicima cimeta, jabukama i masnicom izgleda tako prefinjeno!;))) Bas me raduje da su vam se svideli receptici...i quiche odlicno izgleda, cak bih sada odlomila komadic, a sa pancetom verujem da je bilo za prste polizati, mljac!;))
    p.s. moram ti priznati da sada isto prvi put cujem za ovaj izraz "biti rasut kao riza", hhihih...i bas mi simpatican!;)) Saljem punoo lepih pozdrava...

    OdgovoriIzbriši
  6. Kuglof izgleda bozanstveno, predivna mi je ona prva fotka!
    Quiche, takodje, izgleda jako lepo! Verujem da ste se posteno najeli, a zatim i fino osladili :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ovaj kuglof je divan, i slika predivna :)
    a velika djeca i njihovi životi...moja mama imala je običaj reći: Mala djeca - mala briga, velika djeca - velika briga; nisam to razumjela dok djeca nisu odrasla, a onda sam se bome sama uvjerila u istinitost njenih riječi...I ja mojima nastojim prije izlazaka hranu malo pojačati ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Radiću i ja kuglof,super fotografije!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Snježo, sve izgleda neodoljivo, a fotke kuglofa su zbilja jako lijepe. Posebno prva. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Snježao na mom blogu čeka te nagrada :)
    http://recepti.wordpress.com/2010/11/17/nagrada-2/

    OdgovoriIzbriši
  11. Prva fotografija ti je savršena. Topla, meka i mirisna. Nisam nešto kuglof tip, ali ova fotka definitivno nagovara. :)
    Quiche je pak odličan, dapače savršen izbor i djeluje više nego ukusno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Snježo,
    na mome blogu je nagradica za tebe !
    Kada stigneš dođi je preuzeti.
    B.

    OdgovoriIzbriši
  13. Obožavam tvoj Blog i tvoje recepte, svrati na moj Blog za nagradu :)))

    OdgovoriIzbriši