23. sij 2011.

Bačka štrudla by Mihaela



Skrušeno piznajem da sam se jako razlijenila. Ne znam koji mi je..
Ili je ova jaka prehlada koja me umara, ili se moram poslije ovih silnih praznika ponovno uhodati, ili mi je ponestalo mota, ...
Ne znam, ali moram kuhati i kuham svaki dan. Opet je zahladnilo i ne znam šta mi je gore ona južina ili ova hladnoća:), ipak, kada bolje razmislim bolje je kada je malo hladno .
Ova dva mjeseca u igrici FBI rukavice, a koju je osmislila i pokrenula mamajac s bloga Cooks and Bakes u istrazi je blog La casa de vainilla, mlade blogerice Mihaele.

Dosta sam stvari izdvojila i isprinatala u namjeri za pripremiti. Što napravim odmah objavljujem jer znajući sebe neću ja to poslije naći:)) smotana kakva jesam!

Za ovaj put sam pripremila Bačku štrudlu.
Sama se sebi smijem umjesto da kažem Bačka štrudla ja je stalno zovem Bečka štrudla:).

Ne znam kako vi ostali ali ja imam puno dvojbi dok nešto izaberem. Moram paziti ako je nešto ovako "tjestasto" da i za ručak slučajno ne uletim sa tijestom jer to nekima u mojoj kući ne odgovara, moram voditi računa da nema sastojaka koji neki ne jedu, npr, u zadnje vrijeme mome mužu smeta čokolada ili bar on misli da mu smeta, dečki baš nisu ludi za šlagom a ni tata im, ne vole mak, ...
Ustvari, nekada mi dođe da ih pošaljem sviju ... u peršun:)


Ali, ova štrudla je baš dobra, naravno jednu sam pravila s orasima za taticu:)) a drugu s čokoladom i malo oraha. Odlična je!
Zanimljiva mi je i zbog sastojaka za tijesto: nema šećera, nema jaja, ... I još nešto kada ja odaberem nešto praviti uvijek mi još nešto nedostaje... ovaj put je to bio svježi kavasac. Zamijenila sam ga sa instant suhim kvascem.

A najveći mi je problem bio izrezati je:)) Kora je prekrasno hrskava i tvrda, lako se lomi a ja nemam noža da valja u kući.
Kupiću si skalpel:) za rezanje kolača, to sam pokupila kao izvrstan savjet na jednom blogu!

Broj komentara: 10:

  1. Savršene su obe !!! Svaka čast i Mihaeli i Vama Snježo !! :-)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisi jedina koja se tako osjeća. :)
    Štrudlice su ti ispale i više nego odliče, i ne mari što se ne daju fino rezati. Ja sam odustala od toga još od trenutka kada je VioletLove sa coolinarike počela da stavlja slike kolača koje očito reže.. laserom! :))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Strudla je bas prava i jako si je lepo napravila, mi je isto volimo kuci a bas je dugo nisam pravila, ne stize na red od svih novih stvari koje cekaju na red za isprobavanje.;))) Svidja mi se sto si stavila cokoladu u fil, to je bas dobra ideja...a nasmejao me je tvoj komentar za "persun", hihih...;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivne obje, baš krasno izgledaju. Volim takve kolače od kojih ti cijela kuća zamiriši dok se peku i slažem se s Lanom, odlična ideja ubaciti čokoladu..bravo Snježo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivne su obadvije. I ne vidim zašto ti treba skalpel, meni se čini da su baš savršeno odrezane.

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno izgledaju i jedna i druga! Moracu i ja isprobati tu kombinaciju orasa i cokolade... bas bi je mogla i umesiti ovih dana, nisam dugo :)
    A sto se ukucana tice, potpuno te razumem, uhvatim se za neki recept koji se meni svidja pa dok izbacim sve ono sto oni trenutno ne mirisu i ubacim ono sto bi oni jeli dobijem skroz deseto jelo... bas kao sto ti kazes, "u persun" ;)
    Puno te pozdravljam

    OdgovoriIzbriši
  7. Majko moja ja pročitam naslov i kažem sebi: "aaa Bečka štrudla..." Tek kad sam pročitala tvoju opasku sam skužila u čemu je stvar. :D :D
    Dakle nisi jedina s blagom disleksijom. :)
    Bila štrudla Bačka ili Bečka izgleda savršeno u tvojoj izvedbi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Savrseno izgleda,vidi se da je meka!

    OdgovoriIzbriši
  9. divno izgleda i jedna i druga:) nisi jedina koja se ulenjila, valjda su nas ovi praznici istrošili :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasno izgleda, a čini se da smo svi malo usporili. Valjda je nakuhavanje pred Novu uzelo danak! :)
    Bilježim savjet o skalpelu! :))))

    OdgovoriIzbriši