17. sij 2013.

Proja sa špinatom by Irena



samoj sam sebi smiješna što ovo tek sada objavljujem.
ali, desilo se to što mi se desilo i tako nisam stigla objaviti u prošlom mjesecu u okviru FBI rukavica kada je pod "istragom" bio Irenin dražesni blog.
mislim si nije to opravdanje, imala sam dva mjeseca ali, sam htjela još što šta obraditi i sve skupa objaviti u jednom postu.
ne dade mi se,  na žalost.
uglavnom ovaj blog je jako zanimljiv, s krasnim sličicama, podrobim objašnjenjima, nekako čist, uredan,... rekla sam dražestan.
što je tu je. ova proja nam se jako svidjela i baš je planula. jedva sam je uslikala. doslovce su mi dečki uzdisali iza leđa dok sam ja slikala a onda navalili i dok si rekao keks, nestala je.
Irena, mila moja, žao mi je što nisam stigla ili što mi se nije dalo još isprobati tvojih delicija.
ozdravit ću ja, pa ćemo vidjeti.


izvorni recept možete pogledati ovdje.
mjera: 1 šalica od 1 dcl/100 ml

  • 3 jaja
  • 2šalice ulja
  • 3 šalice mlijeka
  • 3 šalice bijelog brašna
  • 3 šalice kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo (10 g)
  • 1 žličica soli
  • 150 - 200 g sjeckanog špinata
  • sir: feta ili po želji 
priprema:
umutiti jaja, pa dodavati redom: ulje, mlijeko, obje vrste brašna pomiješane s praškom za pecivo i sol. umutiti asu da bude glatka pa dodati špinat i izmrvljeni sir.
u tepsiju dimenzija 18x30 cm usut žlicu dvije ulja, zagrijati ga dobro i tek tada istresti pripremljenu smjesu u nju. peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne porumeni



a evo i mene, bez poveza za ruku. samo za slikanje.
sad za sad ne kuham ništa i nemam namjeru skoro. oporavak u ovim godinama je poduži a i povreda je ozbiljnija. jednostavno, ruku ne mogu podići.

zato se sada odmaram i čitam vaše postove. i slinim nad predivnim delicijama.
mogla bih komentirati ali, nervozna sam. jako. zato mi ne zmjerite ništa, molim vas.

Broj komentara: 13:

  1. draga, želim ti brz i uspješan oporavak,
    a izvedba ovog recepta je divna

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Snježo, želim ti što brži oporavak!
    Proja ti je odlično ispala, pitam se kako ju nisam zamijetila kod Irene na blogu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super recept, Irenin blog redovno i s velikim gustom pratim, i odlicna i u tvojoj izvedbi. Zelim ti sto brzi oporavak!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga moja,prvo,želim ti brz i uspešan oporavak.Jako mi je žao što prolaziš kroz sve to.
    Zatim,hvala ti na lepim rečima.I puno hvala što si probala proju.Meni je ona jedina i nijedna druga mi nije tako dobra.A i ne brini se za probu drugih recepata.Ima vremena.
    Sve najbolje ti želim!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepo se ti odmaraj i oporavljaj, to je najvažnije. Vjerujem da je ovo planulo, super izgleda i čini mi se da je malo reš pečeno, to mi baš posebno odgovara.

    OdgovoriIzbriši
  6. zelim ti brz oporavak, pa kad jednom krenes ponovo kuhati brzo ces sve sustici ;) do onda uzivaj i odmaraj!

    projice ti izgledaju super-slasno! =)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divno izgleda...vidjela sam je nekada davno i...zaboravila! Hvala na napomeni, ali cu morati cekati zahladjenje da ju probam, posto je kod mene danas 45*C
    :-(

    OdgovoriIzbriši
  8. Morala sam čitati postove unazad da vidim šta je sa rukom. I ja sam bila bolesna pa sam u velikom zaostatku sa "gradivom".
    Želim ti brz oporavak i još novih recepata.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Snježo prije svega želim ti brz i uspješan oporavak !
    Proju si super napravila i tako dobro izgleda, mislim da bih se našla sa tvojim dečkima i jedva dočekala da čim prije bude poslužena, potpuno ih razumijem !

    OdgovoriIzbriši
  10. Nadam se brzom oporavku. Proja odlicno izgleda, moram je isprobati. Mogumisliti da su tvoji bili nestrpljivi da probaju, jer ovakve stvari i budu najbolje tople.

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Snježa, žao mi je što imaš teškoće s rukom, ma čim dođe proljeće sve će biti lakše, a vjerujem i oporavak će biti brži. Proja s špinatom je famozna, napravit ću je jedan dan sebi i kčerci, to je ko stvoreno za nas dvije.

    OdgovoriIzbriši
  12. Joj, Snježo, nadam se da ti je bolje...
    Ovu proju sam i ja primetila i bila mi je na listi. Praviću ju drugi put.

    OdgovoriIzbriši
  13. Nisam bas redovna u ovom nasem virtualnom druzenju, pa tako,nazalost, nisam ni u toku sta ti je bilo sa rukom.Pominjes operaciju i to mi govori da i nije bas ono skroz bezazleno.U svakom slucaju zelim ti uspjesan oporavak, puno pozitivne energije, pozitivnog razmisljanja.Bit ce to dobro :) A iskreno, jos nikad nisam ni zavirila na Irenin blog..Bas mi je vrijeme rasprodato, divno je biti predpenzioner :) Irenin blog sam svrstala medju moje favorite, razgledat cu ga vec ja polako.Cuvaj mi se, ako imate snijega, ne izlazi, ne trazi belaja :) Volim te i puno zdravim ( tako je meni moja draga,pokojna svekrva Borka, moja dusica neiskvarena, govorila)

    OdgovoriIzbriši