30. lis 2009.

Macarons


Drago mi je što sam se i ja uključila u ovu igricu koju je pokrenula mamajac. Bilo mi je izazov napraviti nešto ovako fensi šmensi jer ja sam ipak staromodna bar kada su kolači u pitanju.
Pa i nije mi bilo tako zamorno, mogu reći da mi nisu puno ni ispucali (3- 4 komada)
Pravila sam ih po receptu s bloga Da mi je nešto slatko.
Možda su malo predebeli ispali, pogotovu ovi "sirovi" (samo od bjelanjaka i badema).
U jednu količinu sam umiješala kakao u prahu a u drugu čokoladu u prahu i ti mi se čine dosta bolji od onih bijelih. Ja ne volim boje u kolačima i nema šanse da bih napravila nešto u što ide bilo kakva boja, ma kakva god ona bila.
Moram reći da sam se ja dugo pripremala za ovo. Npr, bademe sam ogulila i tako su mi stajali u otvorenoj posudi bar 2 tjedna a i onako samljeveni su stajali sigurno 5 - 6 dana, sve čekajući da se ja nakanim praviti ih. Možda je baš to uzrok što nisam imala problema s pravljenjem i pečenjem.
Macarons su stvarno prekrasni kolačići. Nisu me ni toliko zamorili, vjerojatno što sam sve pripremila nekoliko dana ranije. Čak su mi se i gosti najavili dok sam ih završavala. Moja prijateljica je bila oduševljena njima i pokušala ih je i ona napraviti prema istom receptu ali, bezuspješno.

Broj komentara: 14:

  1. Ovi s kakaom su ti posebno lijepo ispali. Imaju stopalo i gladak klobuk baš kako treba. :)
    Mislim da je ovo što si ostavila bademe nekoliko dana na zraku bio pravi pogodak. Pročitala sam (negdje na Internetu)da macarons mogu pucati i zbog vlage bilo u jajima, bilo u bademima. Drugi put ću i ja ostaviti bademe barem jedan dan na zraku. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. bravo, imaju stopala i izgledaju odlicno!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. ajme koliko macarons na blogovima.. super su ti..
    ja se iskreno ne bi usudila niti krenuti

    OdgovoriIzbriši
  4. ima tu jako lijepih primjeraka... baš mi se sviđaju jer izgledaju domaće, u tvom stilu :) ja nikako da se ohrabrim i probam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. hmm, da skroz je logicno, jer ako sami blansiramo bademe oni se napune vodom...

    ja moje nisam ni ljustila ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Stvarno dobro izgledaju. Čestitam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš su lijepi! Ja nikako da se bacim na posao i prošao cijeli listopad:(

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako su ti lijepo ispali, baš kao pravi. Ja sam ih jednom probala raditi (još prije doba interneta po receptu iz jedne knjige) i nisu mi baš uspjeli tako da se više nisam ni upuštala u izradu...ali ovi tvoji baš mame da se probaju napraviti

    OdgovoriIzbriši
  9. I tvoji su ti ispali super!!!Pravi macarons,i bas lepi!!!:)

    OdgovoriIzbriši