7. sij 2010.

Bojini kolači - varijacija na temu

Pregledavajući recepte po netu nisam mogla ne zapaziti ove prekrasne kolačiće. Ima ih još tako napravljenih pa mi je palo na pamet, pošto ovi moji stalno kamiču da im pravim ponovno njihove omiljene Bojine kolače da ih napravim na ovaj način.
Time sam izbjegla ono razvijanje, itd. nego sam samo napravila kuglice sa udubljenjima koje sam poslije pečenja ispunila marmeladom od šipka, naravno!


Predivno, lako i brzo! Kao i pravi Bojini kolači!

Jedan dio sam prije pečenja valjala u kristal šećer (vidjela žaba na netu...) slično. Bilo bi super da nisu malo izgorili.

Uglavnom, suma sumarum: odlično, jednostavnije, brže a Žderomiri su pojeli u roku od sat vremena sve.
Ispalo je točno 62 komada a pravila sam samo jednu mjeru:)))

Broj komentara: 9:

  1. Joooooj, kako su slatki!
    A to sa zagorili je čudna stvar, ja se uvijek sa mamom porječkam oko toga da ona sve kolače mora pregoriti, a ona meni da meni sve ostane sirovo :)
    Istina je vjerojatno negdje u sredini ili kako tko gleda čašu...dopola puna ili dopola prazna, pa tako i kolačići, nekome pregoreni, drugom baš to daje svu čar!

    OdgovoriIzbriši
  2. e, a ja baš volim kada ovi puniji kolačići malko pregore. S druge strane ne volim da mi takni keksići pregore, jer su onad tvrdi i pucaju. Bojini kolačići 2 izgledaju preslatko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš si se dobro snašla i lijepo izgledaju. Bojine nisam radila, ali Milijun komada je davno ušao na popis izdašnih, ukusnih kolačića koji se obavezno rade za veće fešte

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako dobro izgledaju,svidja mi se dodatak pekmeza od gore,to osvezava ovakve kekse!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako su lijepi!!!,mogu se uvaljati i u orahe !!:D

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš su lijepi tako kao kuglice s marmeladom na vrhu. No, ja sma mirna do Uskrsa: sitno-suhe kolače radim samo za Božić i Uskrs; možda se nađu na uskršnjem popisu:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divni su! Podsjećaju me na husarske gumbeke. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivni su, obozavam ovkave kolace! Mozes li moj sajt staviti u tvoje linkove
    http://kulinarski-kutak.6te.net a ja cu tvoj blog kod mene u linkove!

    OdgovoriIzbriši