29. lip 2010.

Kod Pipi - Cimet kiflice (pužići)




Naravno, kao i uvijek u zadnji tren.
Zašto? Pa pretpostavljate. Meni je najveći problem što odabrati vodeći računa hoće li to moja ekipa htjeti jesti.
Izbirljivi kakvi jesu dovedem se do zadnjeg trena i onda na brzu ruku nešto sama odlučim. Ne volim praviti ono što se ne jede jer mene ubiše "jazuci".
Jazuk baciti što neko neće jesti pa pojede mama a mami g..... rastu:)))
Znate što je jazuk?
To je otprilike sve skupa: šteta, grijeh, sramota!

Posljednji dan je za učešće u igrici FBI rukavice koju je osmislila Mamajac s bloga Cooks and Bakes.
Ovaj mjesec je pod istragom blog Pipi u kuhinji.

Već u uvodnom dijelu sam rekla koji je moj problem. Tako sam se u zadnji tren odlučila za ove njene Cimet kiflice.
Kiflice su izvrsne samo i budala vidi da u mene nisu ispale kiflice nego pužići.
Naime ja sam gotovo tijesto razvila na preporučenu dimenziju 80x50cm i nekako kada sam sve smotala učinilo mi se predebelo za kiflice.
Napominjem margarin sam stavila u zamrzivač pa sam ga samo nagratala na tijesto tako da nisam imala nikakvih problema iako je bilo poprilično toplo. Očekivala sam zbog načina pripreme tijesta da će se listati ali baš i nije. Svejedno ništa nam nije zasmetalo, pojeli smo ih u slast!



Ni moji baš i nisu ljubitelji grožđica pa sam samo jedan dio razvučenog tijesta posula grožđicama a veći dio nisam.

Broj komentara: 7:

  1. Joj, meni su preslatki bas ovako kao puzici...moracu da ih napravim!;))) p.s. meni slobodno posalji od onog dela sa grozdjicama, hihih...;))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo jedne što zna šta znači "jazuk baciti". ja sam odavno prešla na malene količine koje pripremim, radije nego da mi ostane nešto što bi se bacilo. Inače, kažu da se mnoge žene nakon rođenja djeteta udebljaju od "jazuka", znaš one kašice od mlijeka i keksa, što ih je "jazuk baciti".
    Ti si ipak stigla učestvovati, ja nažalost nisam, pa ovaj mjesec nemam ništa spremljeno niti za Rukavice, a nisam na svoju veliku žalost probala ni panda kruh.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako ovo dobro izgleda. :)
    Jako si lijepo si ovo složila. :)

    Sad kad sam pročitala da ni Selma nije stigla sudjelovati u igrama ovaj mjesec nekako mi je lakše. Meni je stvarno ludnica na svim planovima i niš ne stižem kuhati. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepo izgledaju,praviću,nikako da se malo bolje organizujem na poslu pa da sve postignem,mada sam od igrica "digla ruke"...

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim takve "pužiće" s cimetom, već dugo ih nisam radila, bilo bi mi vrijeme... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno su ti ispale, a da je čitava kuća mirisala u to sam sigurna. Ja prilično volim cimet i i meni su zapale za oko. Žao mi je što ništa nisam objavila kad je Pipi bila pod istragom, napravila sam ludo tijesto, nisam bila sretna s fotkama, a kasnije me vrućina i ljeto i druge stvari dotukla i odgodila sam. Nekako se još uvijek nadam da ću jednom nadoknaditi.

    OdgovoriIzbriši