31. sij 2015.

"lazanje" iz tave







mi obožavamo lazanje i kada smo svi na okupu napravim ih...bude to stvarno prava gozba...ali, za napraviti lazanje treba malo više vremena i isto toliko posla i puno suđa......i ubijeđena sam da sam objavila svoje lazanje ali, evo nema ih :)
baš sam postala stara baba..vjerojatno sam ih obrisala ili sam objavila pod nekim drugim naslovom i sada ne mogu naći...šteta velika!!! naravno, šalim se...ovo za štetu..
pošto sam sada stalno u traganju za nekim jednostavnim receptima radi svojih sinova a bome i radi nas dvoje jer se kuha manje tako sam nabasala i na ovaj recept...to su recepti tipa: "one pot meals" iliti lijepo po naški: jela iz jednog lonca...kod mene ovoga puta iz tave...
isto tako važno mi je da se brzo zgotove.....za ovo vam jelo ne treba više od pola sata...
odlično, jednostavno..iako kada se pogleda na sastojke rekli biste puno vam treba...najveći broj njih su začini a najvažniji sastojci su: kobasice, rajčica, pasta, ... većinu začina svi uvijek imamo doma...



original recept
potrebno je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 svježe domaće kobasice, oguliti ih i iskidati na komadiće
  • 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice suhoga bosiljka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • mljeveni papar
  • čili papričicu ili čili pahuljice 
  • 1 žličica šećera
  • 1 dcl crnog vina
  • 4 dcl vruće vode
  • oko 200 g paste (neki široki rezanci, farfale ili sl.)
  • ribani parmezan
  • 1 mozzarella veća ili nekoliko mini...
  • sitno sjeckani peršin
  1. ugrijati ulje pa propržiti pripremljene kobasice...kada su popržene sa svih strana dodati sjeckanu rajčicu, sol, šećer, čili, origano, bosiljak, češnjak i papar..
  2. zaliti vinom i sačekati da vino ispari pa dodati vodu...
  3. umiješati pripremljenu pastu i ostaviti lagano kuhati ...kada je pasta skoro gotova dodati naribani parmezan i nekoliko komadića mozzarelle...poklopiti tavu, isključiti vatru, i servirati nakon 2-4 minute ...po želji posuti sjeckanim peršinom


* mjere nisu obvezujuće, može svak napraviti svoju kombinaciju ali, stvarno je odlično jelo
* koristila sam polusuhe kobasice kupljene u lidlu iz linije: "Okusi zavičaja" ali, mislim da mogu sve slične kobasice koje su lijepo začinjene i koje prodaju ovdje i u mesnicama
* ako neki od začina i fali, nema veze....
* pastu uvijek kuham po uputi na pakiranju,...mislim da se ovedje kuha malo, ali, samo malo više a pretpostvaljam da je to zbog kiseline rajčice, i vina

Broj komentara: 10:

  1. Ovo je baš dobro rešenje za skraćeni postupak pravljenja lazanja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda! Imam domaće kobasice i ovo bi mogle biti lazanje za preko tjedna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, hvala..mogu samo zamisliti kako će to biti dobro s domaćim kobasama..ove godine ih nisam pravila ali, dogodine će biti druga priča, nadam se....bože nama zdravlja!!

      Izbriši
  3. Odlicno izgleda i sigurno mora biti i ukusno. Meni jedino ne ide vino tu tj ja nisam bas ljubitelj jela sa vinom tako da ce kod mene biti bez vina a sve ostalo mi izgleda super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, hvala,...prvi put kada sam pravila i ja sam napravila za vina i bilo je skroz fino...tako, ne brini..bit će sigurno izvrsno

      Izbriši
  4. Vrlo lepo i brzo jelo, svidjaju mi se takvi receptici.:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mi je super ! Obožavam dobre domaće lazanje, ali kako kažeš ima oko njih posla i obično ih radimo kada nas se više skupi, ovo je odlična verzija za brze , a isto tako ukusne i dobre lazanje. Super mi je i nasmijana kuhača :)

    OdgovoriIzbriši