19. ožu 2010.

FBI rukavice - Druženje s Cooketoma

U igrici FBI rukavice a koju je osmislila i pokrenula blogerica mamajac ovaj mjesec je pod istragom blog Cooketa sarajke Selme.
Selma ima prekrasnih recepata, piše izvrsne postove. Za čitanje njenih postova se posebno pripremam. Volim kada mogu sjesti u miru i pročitati ih.
Još nešto što posebno cijenim kod Selme je što uvijek nađe za shodno odgovoriti svima koji su komentirali njezine postove.
E, ajmo sada o klopi...
Ovaj put sam se kao malo bolje organizirala pa sam se dala u pregledanje ovoga bloga još od davnih dana...
I evo šta sam ja izabrala:
Moram poći od kraja, od ove prekrasne i ukusne i jednostavne torte. I kako je to ona rekla ona parira bogatim tortama napunjenim kremama i ukrašenim glazurama ili kao što to moj Nikola reče: ujedno i krema i biskvit...

Torta Caprese

Pravila sam po receptu s tim što moram primjetiti da u receptu nedostaje količina šećera. Ja sam ocijenila da treba 200 g i toliko stavila.
Malo mi se vratila ali to ništa nije umanjilo njenu kvalitetu. Moj Zlatan reče: Što ima veze što se vratila nikuda nije otišlo.
A vratila se zato što sam je prije nego se ohladila izvadila iz kalupa. Pažnja: Ohladiti u kalupu!!!!
Dečki nisu mogli dočekati da se ohladi a i mama je čopnula komadić!
Sutra ću morati nešto drugo praviti.


Jest da nije još stigao Uskrs ali ja sam neki dan imala goste i lijepo ih dočekala ovom lijepom pogačom ili:
Torta di Pasqua ili Torta Pasqualina

Napravljena točno po receptu, izvrsno prošla i kod gostiju i kod mojih ukućana.
Ovo je sve što sam uspjela uslikati.

Naravno, meni kao ljubiteljici povrća nije promakao
Colcannun - pire od kelja i krumpira:

Izvrstan novi način pripreme kelja za moju obitelj. Svidjelo se svima!

Draga Selma, još sam dosta toga pripremila za praviti s tvoga bloga. Posebno su me se dojmila jela od palente, zatim lokumi koje mmmmmmm.... strašno volim, pa humus, pa...
Ima toga koliko voliš! Ima vremena, stignem ja i to i ne mora sve biti u okviru igrice...

I još nešto, eto mene u Sarajevo 22.5. na jednu svadbu a možda i prije. Možda se i vidimo! Zlatan je od 15.3. u mirovini pa smo sada pokretljiviji, bar se nadam.





Broj komentara: 11:

  1. Draga Snježo, drago mi je da si probala recepte sa samog početka pisanja bloga. Očito nisam bila dovoljno pažljiva da sve upišem kod torte Caprese, da mi je neko tada skrenuo pažnju popravila bi, sad ću pogledati po kojem sam je receptu spremala.
    Drago mi je da su ti se dopali ostali recepti koje si probala. HVALA TI!

    OdgovoriIzbriši
  2. @cosmo2503: Ništa strašno, draga Selma i ne znaš kako to mene tješi. Kada se vama mladima to dešava meni je to utjeha jer je u mene to postalo gotovo pa normalno. Stalno nešto zaboravljam, griješim u pisanju,...

    OdgovoriIzbriši
  3. Super je Cooketa i zbilja je teško kod nje odabrati samo par recepta za isprobavanje. Po njoj sam puno kuhala ovaj mjesec ali još nisam ni približno sve isprobala. :)

    Jako mi se sviđa tvoj odabir jela, sve izgleda jako ukusno. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Znam kako ti je, ooooo znam! :) Ja sam se skroz pogubila po Selminom blogu. Samo po njoj kuham, a još su mi uspjeli promaći neki recepti. Odličan izbor i jako su ti lijepe fotkice:)

    OdgovoriIzbriši
  5. fenomenalan izbor recepata i odlicna prezentacija, sve mi izgleda odlicno!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš si mnogo pripremila.Sve je krasno.Ja nekada ne stignem sve napraviti tokom meseca u ovim igricama sto zelim.Recimo,ima puno recepata od Andree koje bi spremila,ali onda isprobavam druge i nikako sve stići.Mislim da bi fbirukavice trebalo produziti,svaki blog dva meseca istrazivanja...

    OdgovoriIzbriši
  7. woow koliko toga si spremila i sve super izgleda! ono s keljom i krumpirom mi je super. Procitala sam na tvom profilu da si iz knina? ja sam rodena tamo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Sandy: Sandy ja već 12 godina živim u Kninu, inače sam iz Konjica, BiH. Drago mi je da sam i ovako virtzualno upoznala još jednu kninjanku.

    OdgovoriIzbriši
  9. i meni je drago!! veliki pozdrav svima u kninu!

    OdgovoriIzbriši