U obitelji imamo jednu talijanku, Rosanu, kojoj zahvaljujem za mnoge recepte s pastom pa tako i za ovaj.
Veoma jednostavno jelo, lako za pripremiti i vrlo ukusno, može biti i vege recept ukoliko je pasta bez jaja (za one koji ne jedu jaja).
Potrebno je :
- 1 pakiranje (500 g) penne rigatte
- 1 manja konzerva pelata (400 g)
- 1 manja konzerva graška
- 2 -3 čena bijeloga luka
- maslinovo ulje, sol, papar, origano, peršin
- oko 1 dcl vrhnja za kuhanje
Na maslinovom ulju ugrijati bijeli luk pa dodati pelate ili sjeckanu rajčicu. Začiniti solju, paprom, origanom (može i vegetom ako je koristite), malo prodinstati, pa dodati oprani i ocijeđeni grašak. Podlijevati malo vrućom vodom (još bolje vodom u kojoj se kuha pasta). Kuhati 5 - 10 minuta te dodati vrhnje za kuhanje i obilato posuti prešinom.
U međuvremenu je i pasta skuhana, pa je dodati u umak od graška, dobro izmješati i služiti. Po želji posuti i ribanim parmezanom!
Strašno volim onaj osjećaj kada zagrizem makaron a u njemu - grašak!
Nema komentara:
Objavi komentar