9. sij 2014.

varivo od poriluka i slanutka



dosta je teške hrane...hvala ti bože prođoše svi praznici :) i silna hrana, kuhanje, spremanje...sada ćemo polako...do prve prilike :)
ja sam pobornik sezonskog kuhanja a sada je vrijeme poriluka...mi ga svi volimo i često ga spremam... čak su i moji dečki naučili i znaju sami pripremiti ovo i ovo...da ne spominjem pire krumpir s porilukom i pancetom....



na ovaj recept sam naletila ovdje i odmah me osvojio...
morala sam napraviti malu izmjenu: pošto u zadnje vrijeme ne jedem crvena mesa tako ne jedem ni pancetu....zato sam pancetu posebno ispržila u suhoj tavi i kome se sviđa neka je stavi po gotovom jelu...nije to bila loša ideja...dapače :)




potrebno je:
  • 1 manja konzerva slanutka
  • 2 veća poriluka
  • 1 veći krumpir, 
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • pola žličice kurkume
  • pola žličice kima
  • sjeckani peršun
i još:
  • prepržene šnite pancete
  1. na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani poriluk podlijevajući vodom....dodati krumpir nasjeckan na kockice i kim
  2. dodati slanutak (ispran) i podliti vodom da povrće bude sasvim prekriveno 
  3. dodajte kurkumu, poslolite i kuhajte još dvadesetak minuta dok krumpir potpuno ne omekša...na kraju popaprite i pospite peršinom..


ako volite pancetu možete je dodati preprženu na gotovo jelo ili je dodati s porilukom i pirjati kao što piše u originalu:


* lijepo smo se počastili ovim jednostavnim i ukusnim varivom

Broj komentara: 5:

  1. Boga mi ja se navikla na tesku hranu tokom ovih praznika...i sta sada??? Moracu aktivirati trcanje :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno... I ja volim praziluk, ali mi se ranije nikako nije svidjao u varivima. Mislim da cu mu ponovo dati sansu...

    Draga Snjezo, tebi i tvojoj porodici sve najbolje u novoj godini! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Snjezo, jako fino izgleda i da znas da nam bas tako nesto prija posle svih praznicnih receptica, ne bih se nikada setila da ovako iskombinujem... lepe su ti slicice, mljac, mljac!:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Sviđa mi se kombinacija! Hvala ti što si me podsetila na praziluk. Nekako sam ga zapostavila u poslednje vreme.

    Sve najbolje Snežo u 2014!

    OdgovoriIzbriši